Stappenplan wc-installatie met Geberit GIS installatiemodule


  1. 1. Plaats de module in de lege toiletruimte.
    2. Stel de module in op de juiste hoogte. De module is eenvoudig tot 10 cm in hoogte te verstellen door de bouten van de stelposten los te draaien en - eenmaal op de juiste hoogte - weer vast te zetten. Houd daarbij rekening met het feit dat de ‘meter indicatie sticker' standaard op 1 meter vanaf de afgewerkte vloer moet zitten, voor een ‘normale' toilethoogte.

    3. De diepte van de GIS module wordt bepaald door de afstandhouders op de gewenste maat in te stellen. Met stapjes van 0,5 cm kan de afstandhouder van 9 tot 14 cm ingesteld worden (totale diepte van de module is dan respectievelijk 16,5 tot 24 cm). Open de clips, bepaal de afstand en fixeer de clips opnieuw.

    4. De afvoerbocht kan nu met de afvoerleiding verbonden worden en de module moet helemaal waterpas gesteld worden.

    5. Monteer de module met twee bouten op de vloer en met twee bouten aan de wand.

    6. Schuif de flexibele zijframes van de GIS module uit tot de volle breedte van de achterwand bereikt is. De ‘standaard' module heeft een breedte van 60 tot maximaal 95 cm. Daarnaast is er ook nog een extra brede module beschikbaar, van 90 tot 125 cm. Fixeer de zijframes met de speciale bouten aan de onder- en bovenkant van de uitschuifbare zijframes.

    7. Sluit de water(aanvoer)leiding aan met de bijgeleverde speciale Fix adapter.

    8. Plaats de speciaal voorgeboorde gipskartonplaten horizontaal. Snij - indien nodig - de zijkanten af tot de juiste breedtemaat. Zo passen de platen altijd, ongeacht hoe ver de zijframes zijn uitgeschoven. Bevestig ze met de bijgeleverde gipsschroeven aan het frame en de toiletmodule is klaar om betegeld te worden. De toiletmodule is belastbaar tot maar liefst 400 kg.