Afbeelding

Uitstel betalingsverplichting

CORONA

Op de voorpagina staat het artikel dat de installatiebranche vooralsnog redelijk ongeschonden uit de coronacrisis lijkt te komen. De werkvoorraad is over het algemeen prima en er zijn maar weinig installateurs die zich zorgen maken. Maar ze zijn er wel en voor hen is het goed te weten dat zij bij een dreigend faillissement tijdelijk extra tijd kunnen krijgen om aan de betalingsverplichtingen te voldoen. Sinds december kan hiervoor een verzoek worden ingediend bij de rechtbank om een faillissement twee maanden aan te houden.

Als de rechtbank het verzoek goedkeurt, wordt de betalingsverplichting niet opgelost, maar als ondernemer heb je dan twee maanden langer de tijd om een oplossing te vinden. Het uitstel moet eraan bijdragen dat u het bedrijf weer kunt starten en het faillissement kunt voorkomen.

Voorwaarden

Dit zijn de voorwaarden waaraan een verzoek moet voldoen:

- U moet kunnen aantonen dat uw bedrijf vóór 15 maart 2020 over voldoende liquide middelen beschikte om aan de opeisbare schulden te voldoen.
- Sinds de coronamaatregelen moet er sprake zijn van een omzetverlies van minimaal 20% ten opzichte van de drie voorgaande maanden.
- U verwacht na afloop van de periode van twee maanden uitstel van betaling uw schulden wél te kunnen betalen.