Afbeelding

Geberit aanbieder van complete badkamers

Door het uitgebreide aanbod aan badkamerseries en functionele productoplossingen worden consumenten én hun adviseurs (zoals binnenhuisarchitecten en ontwerpers) steeds belangrijkere doelgroepen voor Geberit. Het is dan ook een logische, volgende stap in de strategie van Geberit om intensiever en directer met deze doelgroepen te gaan communiceren.

Deze lange termijn strategie werd in 2015 ingezet met de overname van Sanitec en daarmee de verwerving van een groot aantal keramische merken. Met de integratie van het merk Sphinx in het merk Geberit eerder dit jaar (sinds 1 juli levert Geberit vanuit haar fabrieken echt alleen nog keramiek met de merknaam Geberit) en de start van de campagne "Better Bathrooms, Better Lives" in september wordt dit traject nu verder vervolgd.

De kernboodschap van de campagne is dat Geberit innovatieve sanitair producten- en oplossingen biedt die de levenskwaliteit van consumenten duurzaam verbeteren. De bedoeling van de campagne is om consumenten enthousiast te maken over de badkamerseries van Geberit en ze vervolgens in contact te brengen met dealers. De installateur ontwerpt en realiseert vervolgens de badkamer voor de consument en wordt daarbij als vanouds ondersteund met persoonlijk advies en de digitale tools van Geberit.