Afbeelding

Penta Service Techniek richt zich
volledig op service luxe producten

VACATURES

Sander Berg heeft per 1 januari 2020 Penta Service Techniek uit Voorschoten overgenomen. Nu, tien maanden later, weet hij dat het een goed besluit was. De zaken gaan zo goed dat hij momenteel nieuwe medewerkers zoekt voor zijn bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in service en onderhoud van hoogwaardige sanitaire producten, waaronder Geberit AquaClean douchewc’s.

“Ik werkte al jaren als zelfstandig installatiemonteur tot dit bedrijf op mijn pad kwam." Om te kijken of Penta Service Techniek wel bij Sander paste, is hij op een bijzondere manier op onderzoek uit gegaan. “Uiteindelijk heb ik als een soort undercoverboss een aantal dagen met de medewerkers meegelopen. Daarna wist ik dat ik dit definitief wilde, want én het werk beviel me én de zeven mannelijke en vrouwelijke collega’s van wie ik opeens de werkgever zou worden, bevielen me ook. Daar wilde ik wel bij horen en op 1 januari was de overname een feit.”

Service

Het werk dat het zevental verricht, laat zich redelijk eenvoudig omschrijven. "Elke dag krijgen we een lijst van producten bij klanten op locatie die service nodig hebben. Ja, dit werk is me op mijn lijf geschreven, want ik vind het leuk om op verschillende plekken te komen en het liefst een paar op een dag. Afwisseling in mijn werk, dat is wat ik zoek en wat ik hier heb gevonden. Het geeft toch gewoon voldoening als je ergens komt waar iets defect is: je spoort het defect op en daarna is de klant weer blij."

Weinig ervaring

Penta Service Techniek zoekt nieuwe medewerkers

De Geberit douchewc’s vormen een groot deel van de werkzaamheden. “Na een intensieve training bij de fabriek in Zwitserland met twee collega’s mogen wij ons nu ook gecertificeerd Geberit Aquaclean technicus noemen. Met de medewerkers vormen we een hecht team. Het komt weleens voor dat een medewerker iets niet weet. Gelukkig helpen we elkaar en weten we zo ieder defect op te lossen. Er zijn dan ook medewerkers bij die al ruim tien jaarervaring hebben met douchewc’s, dus die hebben verschrikkelijk veel kennis. We kunnen ook altijd aankloppen bij de specialisten van Geberit. Dat werkt heel goed."
Omdat de zaken goed gaan, zoekt hij nieuwe medewerkers (zie de vacature hieronder). “Ik ben op zoek naar minimaal twee medewerkers”, zegt hij.

Onderhoud

Inmiddels toont hij zich ook een echte ondernemer, want alleen reparaties verrichten vindt hij al niet meer genoeg. “Service verlenen is niet alleen het oplossen van storingen, ook het helpen van klanten bij het onderhoud is belangrijk. Er zijn veel klanten die hierbij ontzorgd willen worden. Het aanbieden van bijvoorbeeld servicecontracten is hierbij een mogelijkheid. Wij zitten toch al op de weg, dus dat kunnen we er mooi bij doen.”