Stopbak / optische lichtsignalen.
Stopbak / optische lichtsignalen. Fons Sluiter Fotografie , Kersenbongerd 20, 6852 BK Huissen Fons FONS SLUITER FONS SLUITER

Langzamer rijden levert niet meer boetes op

BOETES

De aanpassing van de maximumsnelheid overdag op alle snelwegen op 16 maart dit jaar zou, meenden kenners, leiden tot veel verkeersovertredingen. Maar dat blijkt niet uit de cijfers, hoewel deze worden vertekend omdat een dag eerder de coronacrisis in Nederland begon.

Volgens verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat zijn er niet meer processen-verbaal (Wahv-/strafbeschikkingen in jargon) uitgeschreven tussen maart en augustus van dit jaar in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zo schrijft ze aan de Tweede Kamer. Eva van Esch van de Partij van de Dieren had hier vragen over gesteld.

Het percentage overtredingen dat is gemeten was dit jaar 5,6 procent en dat is ongeveer gelijk aan het percentage vorig jaar. Het valt dus erg mee, maar wel moet worden aangetekend - dat doet de minister zelf althans - dat ook de coronacrisis begon.


Afbeelding