Afstand bewaren tot collega's en klanten is het devies.
Afstand bewaren tot collega's en klanten is het devies. InstallatieNieuws

Steeds meer werk-
nemers vallen uit

UITVAL

Een kwart van de installateurs heeft te maken met medewerkers die vanwege corona niet naar klanten durven of kunnen. Volgens Doekle Terpstra, voorzitter van brancheorganisatie Techniek Nederland, geeft duidelijk aan dat het tijd wordt dat we corona achter ons laten.

Over de economische gevolgen van corona op de langere termijn maken de ondernemers zich over het algemeen niet heel veel zorgen (zie ook het artikel op de voorpagina). Maar op korte termijn - of nog sterker: nu - maken veel ondernemers zich wel zorgen en die zorgen betreffen dan het toenemend aantal zieke werknemers als gevolg van corona.

Afwezig

In 18 procent van de bedrijven in de technieksector is minimaal 2,5 procent van de medewerkers afwezig in verband met coronagerelateerde klachten. Het gaat dan om zieke of verkouden werknemers én om mensen die in quarantaine zijn in afwachting van een test of een testresultaat. En dat baart zorgen, waarvan Terpstra begrijpt dat ze er zijn.

Kentering

"Tot nu toe konden de meeste werkzaamheden doorgaan dankzij het protocol ‘Samen veilig doorwerken'. Helaas zien we dat nu een kentering dreigt. Door de aangescherpte maatregelen vrezen veel bedrijven dat zij bij een aantal klanten geen of minder werkzaamheden kunnen uitvoeren."
Terpstra benadrukt dat ook nu de werkzaamheden kunnen doorgaan, zolang iedereen zich aan de regels uit het protocol houdt.