Afbeelding
Harald Lakerveld

Intechnium Gebouw wordt steeds meer echt Huis van de Techniek

HUIS VAN DE TECHNIEK

Het zogeheten Intechnium Gebouw in Woerden ontwikkelt zich steeds meer tot een echt Huis van de Techniek. In de afgelopen periode zijn steeds meer organisaties tot het Intechnium toegetreden en het ziet ernaar uit dat de toestroom voorlopig niet stopt.

Het karakteristieke pand dat het Intechnium Gebouw is, is een regelrechte blikvanger. Iedereen die hier langsrijdt, heeft zich weleens afgevraagd wat er daarbinnen allemaal gebeurt. Het pand staat aan de poort van bedrijventerrein Middelland en de stad Woerden.

In het Intechnium Gebouw in Woerden zijn inmiddels verschillende aan techniek gelieerde (kennis)organisaties gevestigd. En we mogen wel spreken van een bonte verzameling, want Wij Techniek (tot maart dit jaar OTIB genaamd), OFED en TVVL zijn hier al langer gevestigd en sinds kort zijn ook Techniek Nederland Verzekeringen, de Stichting Centraal Register Techniek, de pensioenconsulenten van PMT, de Stichting ter Bevordering Wetenschappelijk Onderwijs en Onderzoek Installatietechniek (WOI) en de Federatie Werkgeversorganisaties in de Techniek (FWT) hier gevestigd. Ook InstallQ verhuist binnenkort naar Woerden. "Zo wordt het Intechnium Gebouw een écht sectorhuis. Een plek voor ontmoeting, samenwerking en sterke verbindingen", valt te lezen op de website.

Een van de blikvangers is de ontmoetingsplek de Hall. De Hall is geschikt als vergader-, congres- en evenementenlocatie, waaraan een daghoreca wordt toegevoegd om de activiteiten in de Hall te voorzien van lekker eten en drinken.