Afbeelding
foto

CO-kwaliteitshandboek

GASKETELWET

De overheid heeft voor het werken aan en het in bedrijf stellen van gasverbrandingsinstallaties een wettelijke certificering ingesteld. Techniek Nederland heeft voor haar leden hierom een CO-kwaliteitshandboek samengesteld.

Vanaf begin 2022 mogen alleen nog gecertificeerde bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden aan gasverbrandingsinstallaties uitvoeren. Er geldt vanaf de instelling van de ‘Gasketelwet die naar verwachting nog in de loop van dit jaar plaatsvindt een overgangstermijn van anderhalf jaar. Na de overgangstermijn mogen alleen nog gecertificeerde cv-bedrijven met vakbekwame monteurs werkzaamheden verrichten aan cv-ketels, geisers en gashaarden. Monteurs kunnen hun vakmanschap aantonen door middel van een theorietoets en een praktijkexamen.

CO-kwaliteitshandboek

Techniek Nederland biedt exclusief voor leden een model CO-kwaliteitshandboek aan. Dit handboek kan worden aangepast aan de omstandigheden in het eigen bedrijf.
Het handboek is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met deskundigen en verschillende leden van Techniek Nederland. Mogelijk wordt het handboek naar aanleiding van het advies van de Raad van State en de laatste internetconsultatie nog aangepast. In hoofdlijnen staat de inhoud echter vast. In de loop van de tijd zijn er mogelijk aanpassingen van het handboek nodig op basis van gebruikerservaringen of van veranderingen in de wetgeving.