Op je smartphone even appen als je achter het stuur zit, is uit den boze.
Op je smartphone even appen als je achter het stuur zit, is uit den boze. Hans Peijs

Smartphone niet gebruiken in verkeer? We houden ons er slecht aan

VEILIGHEID


Niet mogen bellen terwijl je aan het verkeer deelneemt? Het zal best, maar we trekken ons er niets van aan. Eerder integendeel. In 2017 liet 66,1 procent van de Nederlanders weten weleens te bellen terwijl ze fietsen, autorijden of een ander voertuig aan het besturen zijn. Twee jaar later is dat opgelopen naar bijna 69 procent.

Dit staat in een onderzoek dat verzekeraar Interpolis heeft laten uitvoeren nadat het dit eerder ook al had gedaan. Probleem is dat de pakkans niet groot is. Van de ruim drieduizend deelnemers aan het onderzoek zijn er maar twee die hebben aangegeven een boete te hebben ontvangen voor het gebruiken van de mobiele telefoon. Niet verrassend is dus dat 56,9% van de automobilisten en 65,6% van de volwassen fietsers aangaf de kans op een boete (zeer) laag in te schatten.
Verder blijkt dat appen in het verkeer echt de rijvaardigheid beïnvloedt, ook als de telefoon in een houder zit. Het onderzoek toont aan dat automobilisten langzamer rijden tijdens ritten waarin ze appen achter het stuur dan tijdens ritten waarin ze niet appen. Desondanks variëren ze meer in gereden snelheid, slingeren ze meer en kijken ze minder in de spiegels tijdens ritten waarin ze appen.