Afbeelding

Een sixpack door slim werken

Het valt niet mee om de finishing touch aan te brengen op de wc. In de regel wordt de wc-zitting in gebogen houding of liggend onder het keramiek vastgemaakt. Niet alleen is dat een priegelkarweitje, het moet ook goed gebeuren, anders glijdt de eerste gebruiker direct van de wc af. Op zo’n moment wordt ook vaak duidelijk dat de bevestiging te lang, te kort, te smal, te breed of moeilijk bereikbaar is. De oplossing is gelukkig eenvoudig: koop een passende wc-zitting die hoort bij het keramiek. Tegenwoordig zijn deze samen met de wc in packs verkrijgbaar. Én de nieuwste keramiekbevestiging van Geberit, EFF2, zorgt ervoor dat u de keramiek in een handomdraai aanbrengt.

Misschien heeft u het thuis niet, maar iedereen kent het wel: zodra de zithouding verandert, schuift de wc-zitting mee naar de zijkant. Als een evenwichtskunstenaar balanceert u op de zitting en het comfort is dan ver te zoeken. Overkomt het u thuis, dan zult u met uw handen de vleugelmoer zoeken, deze aandraaien en … volgende week de handeling herhalen. Een loszittende wc-zitting is namelijk niet snel te verhelpen. Meestal is de oorzaak een technische fout: de wc-zitting sluit niet goed aan op het keramiek, of de bevestiging heeft te veel speling waardoor hij steeds opnieuw losraakt en aangedraaid moet worden.

Door direct bij aanschaf van de wc een passende zitting te bestellen, bespaart u tijd. Bovendien bent u dan verzekerd van een zitting op maat, een bevestiging die matcht met de wc én u levert een kwaliteitsproduct. Aan dat zitcomfort hangt inderdaad een ander prijskaartje dan aan de goedkoopste zittingvarianten in de bouwmarkt. Maar het is net als een bed: deze is alleen comfortabel als het matras en de bodem op elkaar zijn afgestemd.


Zoeken op sites of in de schappen naar de juiste wc-zitting hoeft niet meer nu Geberit WC Packs levert. Vijf populaire modellen - 280 Basic, 280 Basic Rimfree®, 300 Rimfree®, Renova Compact Rimfree®, iCon Rimfree® - zijn in één omverpakking (met passende zitting) leverbaar.

De Renova Compact Rimfree® en iCon Rimfree® zijn bovendien voorzien van het nieuwste bevestigingssysteem, EFF2. EFF2 is de nieuwste vernuftigheid voor wc’s met een blinde bevestiging en zal u, als monteur, veel tijd besparen. Het unieke van deze bevestiging is dat de moer geïntegreerd is in het bevestigingssysteem. Deze moeren, waarmee u het keramiek aan de wand bevestigt, hoeven namelijk alleen vanaf de bovenzijde – in een sparing van het keramiek - aangedraaid te worden. En dat geldt ook voor de wc-zitting! Geen gepruts meer onder de pot: u bevestigt deze eenvoudig aan de bovenzijde en bent ervan verzekerd dat de zitting stevig blijft zitten.