Afbeelding

Kleintje riolering

Kleintje Riolering is een compact naslagwerk voor de installateur, tekenaar, werkvoorbereider en technicus om snel de belangrijkste voorschriften en richtlijnen te kunnen traceren voor het ontwerp en de aanleg van riolering binnen de perceelgrenzen.

De voorschriften en richtlijnen in deze herziene uitgave van Kleintje Riolering zijn in overeenstemming gebracht met het Bouwbesluit 2012, NEN 3215 en NTR 3216 Riolering van bouwwerken - Richtlijnen voor ontwerp, uitvoering en beheer. Evenals NEN 3215 en NTR 3216 richt de publicatie zich op de afvoer van hemelwater. Opvang en berging zijn er niet in opgenomen.

Geberit Pluvia

Met het onderdruksysteem Geberit Pluvia stelt Geberit al tientallen jaren de norm op het gebied van hemelwaterafvoer. De argumenten die vóór Pluvia spreken:

- Minder trechters dankzij de hoge afvoercapaciteit.

- Meer flexibiliteit in de engineering door een besparing op het aantal standleidingen. Maximale ruimtebenutting door horizontale leidingen zonder afschot.

- Goed doordachte details, hoge kwaliteit van de systeemcomponenten en Geberit als partner zorgen voor betrouwbare veiligheid, een lange levensduur en een probleemloze werking.

Meer informatie over Geberit Pluvia is te vinden op www.geberit.nl/pluvia.