Jelco Jan Hoekstra monteert een Geberit AquaClean.
Jelco Jan Hoekstra monteert een Geberit AquaClean.

'Ik ben heel enthousiast over de douchewc. Op andere toiletten voel ik me gewoon niet meer comfortabel'

Naam bedrijf: Hoekstra Multi Services HMS, Franeker. Sinds drie jaar bestaat dit bedrijf, dat naast oprichter Jelco Jan Hoekstra bestaat uit drie man. Het installatiebedrijf verricht alle voorkomende werkzaamheden, waarbij met name de renovatie van badkamers voor particulieren in het oog loopt. Maar ook de zakelijke markt is het bedrijf zeker niet vreemd.
Contactpersoon: Jelco Jan Hoekstra.

“Mooi product hè, die douchewc?” lacht Jelco Jan Hoekstra. De Fries kwam er op een bijzondere manier mee in aanraking. “Op een gegeven moment zag ik er in een veiling na een faillissement één van een ander merk dan Geberit voorbijkomen. Dan hebben we het over 2,5 jaar terug. Ik wilde er wel aan, maar vond het toen nog te duur. Later moest ik er één plaatsen voor een klant en toen raakte ik er definitief in geïnteresseerd. Ik heb toen gebeld of die douchewc er nog was. Dat bleek het geval en die heb ik thuis geïnstalleerd. Daar raakte ik zo enthousiast over dat ik echt nooit meer anders wil. Op andere toiletten voel ik me gewoon niet meer comfortabel.”

Potentie

Ook zag hij de potentie van dit product en omdat Hoekstra een fan is van de producten van Geberit, volgde hij de hands-on training in Nieuwegein. “Daar maakte ik kennis met de AquaClean Mera en die heb ik toen meteen besteld, want wat daar allemaal op en aan zit, is niet normaal.”

Uitproberen

De training zelf waardeerde hij zeer. “Allereerst vanwege het marketingaspect. Het kan aan het feit liggen dat ik in Friesland woon en vooral ook werk waar de mensen over het algemeen wat nuchterder zijn, maar het is niet zo dat een douchewc zichzelf verkoopt. Je moet het echt uitleggen. En als iemand enthousiast is, kunnen ze het bij mij uitproberen. Geen enkel probleem.”

Erg vlotjes

Wat de installatie betreft: dat ging erg vlotjes. “Het meeste wist ik wel en alles wat ik niet wist, is heel logisch. Alleen de stroom is soms wel een uitdaging.”
En nu? Kan nu ook in Friesland de zegetocht beginnen? “Zoals ik net al zei, zijn we hier wat gereserveerder en niet snel in voor nieuwe dingen. Ik heb er inmiddels één verkocht, maar het product verkoopt zich hier nog niet als broodjes. Ik zie vooral potentie bij ouderen en bij mensen die bijvoorbeeld vanwege een spierziekte zichzelf moeilijk kunnen redden op het toilet. Voor die groepen is een douchewc echt een uitkomst.”

Zicht op de werkzaamheden.
Het resultaat.