Afbeelding

'Dat veel meer mensen zullen overgaan op de aanschaf van een douchewc is wel zeker”

Naam bedrijf: Jager Renovatie & Onderhoud, Groenekan. Aannemer en installateur, dat is wat Jager Renovatie & Onderhoud is. Dit eenmansbedrijf is 36 jaar geleden gestart als aannemer, maar gaandeweg werd installatie minstens zo belangrijk. Voorheen had Bert Jager mensen in loondienst, maar hij koos er bewust voor verder te gaan zonder medewerkers en dat is een goede keus. De relatie met de oud-werknemers is goed, want ze werken nog steeds voor hem en regelmatig is hij projectleider van een project dat één van hen onder handen heeft. Rond 90 procent van de werkzaamheden bestaat uit renovatie en restauratie in de particuliere markt en de rest van de tijd wordt besteed aan werk in de utiliteit.

Bert Jager moet lachen bij het horen van de vraag: “Of ik een Geberit AquaClean thuis heb? Ja, twee zelfs en beide zijn de meest uitgebreide versie van de AquaClean Tuma”, antwoordt hij. De kennismaking met het fenomeen douchewc kwam toevallig tot stand. “Ik heb twee woningen op één terrein, een voorhuis en een achterhuis. Van het voorhuis was ik het toilet aan het renoveren en net op dat moment – toeval bestaat niet – stuurde Geberit een mail met informatie over de douchewc. Dat vond ik wel wat en de rest is geschiedenis.”

Ambassadeur

Accountmanager Robert Sikkenk zag het ook helemaal zitten en bood er één aan, maar Jager wilde er meteen twee, ook een voor het achterhuis. “Ik kreeg een mooie aanbieding en ben daarmee ook AquaClean ambassadeur.”

In orde

Hij heeft even overwogen om twee verschillende modellen te nemen, maar, zegt hij, daar kwam hij niet helemaal uit. “Nu zijn we een dik jaar verder en denk ik weleens dat ik beter de AquaClean Mera Comfort had kunnen nemen, maar deze is in principe ook helemaal in orde.”
De Geberit AquaClean Tuma bevalt hem prima en klanten die belangstelling hebben, kunnen deze bij hem ervaren. “Ik doe dit werk al 36 jaar en heb veel vaste klanten die veel waarde hechten aan wat ik adviseer. Als ze de portemonnee hebben om dat advies te volgen, dan wordt dat over het algemeen opgevolgd. Wat de doelgroep is van een douchewc? Die is niet specifiek, vind ik. Ik laat dat een beetje afhangen van de situatie. Ouderen hebben over het algemeen wel wat meer geld voor dit soort producten. Maar ook mensen met bepaalde lichamelijke klachten en personen die van origine uit Azië komen, zijn een mooie doelgroep, want daar kennen ze het fenomeen van billen reinigen met water van oudsher. Inmiddels heb ik er meerdere verkocht en geplaatst.”

Geurafzuiging

Los van alle bekende voordelen noemt hij er één specifiek: “Ik ben een groot fan van de geurafzuiging die hinderlijke luchtjes voorkomt. Bij elke renovatie beveel ik die aan. Bij de AquaClean Tuma en Mera is de geurafzuiging een vast onderdeel en dat is een echte usp.”
Jager zou inmiddels de hands-on training hebben gevolgd, maar daar ging iets mis. “Ik meldde me een dag te laat bij de balie in Nieuwegein, stom hè? Wat ik daar had willen vinden? Kennis opdoen. Van kennis van een product kun je nooit genoeg hebben.”

Spannend

Dat geldt ook voor het installeren, maar Jager vertelt dat dit heel makkelijk gaat. “Het is de eerste keer altijd spannend, want je hebt toch iets in handen dat je nog nooit hebt geïnstalleerd. Maar als je je gewoon aan de goede volgorde houdt, dan kan ik me niet voorstellen dat een installateur hier niet mee uit de voeten kan, hoewel er wel een stel zijn die geen goede vakman zijn, laten we het maar netjes uitdrukken. Alle cursussen die Geberit geeft, zijn natuurlijk niet voor niks.”

Mooie toekomst

Er gloort een mooie toekomst voor de Geberit AquaClean, weet Jager. “Persoonlijk vind ik wel dat er verbeteringen mogelijk zijn in het assortiment. Ik ben bijvoorbeeld vanwege de esthetica - het oog wil ook wat - niet van de opbouw douchewc’s (losse toiletzittingen, red.), maar dat is hoe ik in elkaar steek. Maar dat veel meer mensen zullen overgaan op de aanschaf van een douchewc is wel zeker.”