Afbeelding

Gun jij de billen een vakantie?

Geen vieze karweitjes, genieten van het water en alle tijd om even om iets te lezen. Het klinkt als een vakantie aan de Riviera, maar ik doel op een micro-vakantie voor de billen. Iedere dag op de wc genieten van spa, een weldaad na de stoelgang en de hele dag een schoon en ontspannen gevoel. Het lijkt verslavend te zijn.

In DWDD zei Marc Marie Huijbregts dat hij zijn billen te veel verwend. ‘Als ik op vakantie ga en er is geen Japans toilet, dan schrikt mijn anus. Die denkt: ik dacht dat we op vakantie waren?’ En in De Volkskrant geeft maagdarmleverarts Ben Witteman toe dat hij verslaafd is aan de douchewc. Beiden om verschillende redenen. De een gaat voor comfort, de ander onderstreept het belang van hygiëne.

Hoe comfortabel reinigen met water is, weet je pas als je het hebt geprobeerd. De douchewc maakt supergoed schoon en de sterkte en temperatuur van de straal zijn instelbaar. Dat is niet alleen veel hygiënischer voor de billen, maar ook voor de handen. Want, wees eerlijk … afvegen en slechts een dun papiertje verwijderd zijn van de billen vindt niemand een prettig gevoel. Om contact te vermijden gebruiken we het liefst hele proppen wc-papier.

Bovendien kan zelfs het zachtste wc-papier schuren en kan je niet optimaal reinigen met alleen papier. ‘Souvenirtjes en pluisjes’ komt Witteman (volgens het artikel in de krant) regelmatig in zijn praktijk tegen. Met als gevolg: puritus ani, een jeukende anus die ontstaat doordat er ontlasting achterblijft of doordat geparfumeerde doekjes de huid irriteren. En dat terwijl u uw billen ook een oppepper had kunnen geven.

Aan zo’n luxe toilet zijn extra aanschafkosten verbonden. Daardoor vragen veel installateurs ons: is mijn klant bereid voor deze weldaad de portemonnee te trekken? Het antwoord is ja. Uit onderzoek blijkt dat de belangstelling van consumenten groot is; twee derde van de AquaClean gebruikers nam zelf het initiatief om een douchewc aan te schaffen. Meestal hebben ze de wc bij vrienden of in een hotel geprobeerd en gunnen ze zichzelf daarna ook thuis een wellness-ervaring. De extra kosten – voor aanschaf en installeren – hebben ze er graag voor over. Maar ook voor u als installateur is AquaClean interessant. Doordat de prijs van de wc hoger is, is uw marge hoger én wordt u beter betaald voor uw advies en vaardigheden. Dubbele winst dus!

Het enige dat wij u aanraden is: zet u over uw schaamte heen! Bespreek met klanten hoe zij naar de wc gaan. Hoe willen zij zich reinigen en wat ervaren ze als hygiënisch? Tien-tegen-een dat zij aangeven dat ze met een lekkerder gevoel de spoelknop, kraan en deurklink aanraken in de wetenschap dat hun voorganger ook met schone handen het toilet heeft verlaten.