Bij en verkoopgesprek willen wel eens hardnekkige misverstanden voorkomen.
Bij en verkoopgesprek willen wel eens hardnekkige misverstanden voorkomen.

6 hardnekkige misvattingen
over de douchewc weerlegd

MISVATTINGEN

Een verkoopgesprek wil nog weleens anders lopen dan dat u vooraf denkt. Mogelijke klanten kunnen allerlei redenen hebben om niet voor een douchewc te kiezen. Hieronder worden de zes meest gehoorde misvattingen getackeld.

In steeds meer huishoudens, hotels en wellnesscentra is de douchewc steeds vaker terug te vinden. Maar er zijn ook mensen die denken dat aan het kopen van een douchewc nadelen zitten.
Hieronder een opsomming van de meest gehoorde misvattingen over een douchewc.

1. Een douchewc is ouderwets

De moderne douchewc’s worden vaak verward met de ouderwetse porseleinen bidets die men soms nog aantreft in Europese landen zoals Italië en Spanje. De hedendaagse douchewc’s zijn voorzien van uiteenlopende wellnessfuncties zoals een verwarmde toiletbril, een reinigende sproeifunctie met diverse massagestanden en een warme föhn. Ouderwets? Ouderwets is misschien wel jezelf reinigen met toiletpapier.

2. Een douchewc is onhygiënisch

Vochtige doekjes zijn funest voor het milieu

Wanneer we ons echt schoon willen voelen, dan reinigen wij ons onder de douche met water. Is het dan niet onlogisch als we ons na gebruik van het toilet alleen met papier schoonmaken? Na het gebruik van een douchewc is je onderlichaam ‘aanrakingsvrij’ schoon. Dit zorgt voor optimale hygiëne, maar ook voor gemak en comfort. De douchewc zelf blijft hygiënisch, want de sproei-arm wordt iedere keer na gebruik automatisch en grondig gereinigd. Ook als meerdere mensen de douchewc gebruiken is de hygiëne gewaarborgd.

3. Door het gebruik van vochtige doekjes heb ik helemaal geen bidet toilet nodig

Veelvuldig worden vochtige doekjes gebruikt als alternatief voor het droge en harde toiletpapier. Maar wat niet iedereen weet is dat vochtige doekjes funest zijn voor het milieu. Ze worden niet afgebroken in het riool en zijn vaak een bron van verstoppingen. Daarnaast bevatten vochtige doekjes parfum, wat irritatie rond de billen kan veroorzaken. Bij gebruik van vochtige doekjes is nog steeds de onhygiënische veegbeweging met de handen noodzakelijk, terwijl een douchetoilet zorgt voor een handenvrije reiniging.

4. Een douchewc kan ervoor zorgen dat je kleren nat worden en is een douchewc wel veilig?

De huidige douchewc’s hebben veelal een ingebouwde sensor in de toiletzitting. Deze sensor zorgt ervoor dat de wellnessfuncties alleen starten als er iemand op de douchewc zit. Zodra je de toiletbril verlaat, zorgt de sensor ervoor dat de douchefunctie onmiddellijk stopt en overgaat tot de automatische reiniging van de sproei-arm. Ongelukjes zijn daarom uitgesloten, zelfs als kinderen er gebruik van maken. De douchewc is uiteraard ook als ‘normaal’ toilet te gebruiken.

5. Een douchewc kost veel water en elektriciteit en is duur in aanschaf

Een douchewc gebruikt inderdaad water en elektriciteit, maar bespaart daarentegen ook de kosten uit voor toiletpapier en vochtige doekjes. De huidige douchewc’s zijn erg zuinig in gebruik en hebben alle een speciale eco-stand. En omdat een douchewc makkelijk te installeren is, hoeft de aanschaf van een spa-toilet niet beperkt te blijven tot huiseigenaren. Mensen met een huurwoning kunnen tegenwoordig ook genieten van de voordelen van een douchewc, zonder veel kosten te maken.

6. De sproeifunctie van een douchewc voelt vreemd, hard en koud aan.

Na het toiletgebruik start je de douchewc eenvoudig door op een van de wellnessfuncties te drukken. De sproei-arm komt tevoorschijn en reinigt het onderlichaam met zacht en weldadig warm water, in combinatie met lucht. De massagefunctie zorgt voor een zachte grondige reiniging en je kunt tevens de positie, de temperatuur en de intensiteit van de douchestraal bepalen. In het begin kan het even wennen zijn, maar als je aan een douchewc gewend bent, kun je jezelf bijna niet meer voorstellen dat je ooit toiletpapier gebruikt hebt!

(Dit artikel is met goedkeuring overgenomen van seniorenweb.nl, een website met allerlei artikelen en voordelen voor senioren).