Geberit DuoFresh is eenvoudig te installeren.
Geberit DuoFresh is eenvoudig te installeren.

De perfecte combinatie: Geberit
AquaClean Sela en Geberit DuoFresh

COMBINEREN

Douchewc’s zijn er in diverse soorten en maten: een losse zitting of compleet toiletsysteem, alleen de basisfuncties of juist met vele comfortfuncties, met of zonder geurzuiveringssysteem en ga zo maar door. De Geberit AquaClean Sela douchewc beschikt niet over dezelfde functies als bijvoorbeeld een AquaClean Mera. Toch kunt u als installateur een extra comfortfunctie toevoegen door een combinatie met Geberit DuoFresh, het systeem dat hinderlijke luchtjes uit het toilet doet verdwijnen.

De vernieuwde AquaClean Sela is in april 2019 geïntroduceerd. Het uiterlijk is nog eleganter vormgegeven en de douchewc biedt nieuwe en verbeterde functies voor extra comfort. Maar veel belangrijker zijn de louter positieve reacties van consumenten. Ook installateurs zijn enthousiast vanwege de eenvoudige en snelle montage van deze douchewc.

Het model beschikt over meerdere comfortfuncties. Dit zijn ze:
- De gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie zorgt voor een vederzachte en tegelijk optimale reiniging van het onderlichaam.
- De nieuwe AquaClean Sela is spoelrandloos waardoor schoonmaken veel makkelijker is.
- De spoelrandloze douchewc beschikt over de efficiënte TurboFlush spoeling. Hierdoor spoelt het toilet grondiger, zachtjes en met minder water dan een normale spoeling.
- Handig voor 's nachts is het discrete oriëntatielicht.
- De zitting is voorzien van een QuickRelease functie, waardoor de wc-bril en de deksel eenvoudig verwijderd kunnen worden.
- Het speciale KeraTect® scratchproofglazuur zorgt ervoor dat bacteriën en ziektekiemen geen kans krijgen en biedt een langdurige bescherming van het keramiek.

Het is een indrukwekkende lijst, maar ten opzichte van de AquaClean Mera of Tuma Comfort beschikt de Sela niet over een ingebouwde geurzuivering. Wanneer uw klant voor de AquaClean Sela kiest, maar wel genoeg heeft van vieze luchtjes op het toilet, biedt Geberit een perfecte oplossing: het installeren van de Geberit DuoFresh geurzuiveringsmodule. Dit is mogelijk in zowel nieuwe als bestaande situaties, een dure verbouwing is daarom niet nodig.

Zo werkt Geberit DuoFresh

Via de spoelbuis en het bodemventiel zuigt de DuoFresh module de vieze lucht aan. Die wordt geneutraliseerd in het keramische filter en vervolgens terug de toiletruimte ingeleid via de bedieningsplaat. Een naderingssensor regelt automatisch het in- en uitschakelen van de geurzuivering en het led-orientatielampje. De Geberit DuoFresh module geeft tevens heerlijk fris water bij elke spoeling; achter de bedieningsplaat is onzichtbaar een toiletstickhouder geïntegreerd, waarin een toiletstick geplaatst kan worden voor een hygiënische en frisse spoeling.

Montagegemak

De AquaClean Sela is door slechts één monteur nauwkeurig en makkelijk te plaatsen. Alle technische componenten zijn in een compacte, functionele eenheid geïntegreerd. Deze eenheid wordt van bovenaf in het keramiek geplaatst en blijft voor onderhoud gemakkelijk toegankelijk.

Een technische voorwaarde voor de inbouw van de DuoFresh module bij een bestaand toilet is de aanwezigheid van een Geberit Sigma inbouwreservoir - Sigma 12 cm (UP320, vanaf bouwjaar 2008) of Sigma 8 cm (UP720, vanaf bouwjaar 2016).

Heel eenvoudig

Het installeren verloopt heel eenvoudig volgens een uitgekiend concept. De enige vereiste is dat er een netspanningsaansluiting van 230 V beschikbaar is. Behalve de transformator zijn alle componenten te installeren via de bedieningsopening van het reservoir. De transformator wordt elders geplaatst – in een elektra-inbouwdoos of bijvoorbeeld achter het closet met een spatwaterdichte kabellasdoos. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma bedieningsplaten voorzien van druktoetsen in de series Sigma 01, 10, 20, 21, 30 en 50.

De combinatie van Geberit AquaClean Sela en de DuoFresh module is dus een perfecte manier om een extra comfortfunctie toe te voegen. Wilt u meer weten? Op de website www.geberit-aquaclean.nl/sela en www.geberit.nl/duofresh vindt u alle informatie.

De Geberit AquaClean Sela geeft licht in het donker, zodat je 's nachts slaapdronken niet hoeft te zoeken.