Afbeelding

Doet u al online inspiratie op?

In tijden van crisis volgen mensen rare patronen. Niet alleen zijn er grote hoeveelheden wc-papier ingekocht, het is ook opvallend druk bij de doe-het-zelfwinkels. Nu een groot deel van Nederland vanuit huis werkt, valt ineens op hoeveel klussen er afgelopen jaren bleven liggen. En zo krijgen slaapkamers nieuwe vloeren en wc’s een fris kleurtje. Dat mensen inspiratie voor de badkamer- of wc-renovatie ook online kunnen opdoen, lijkt minder bekend. Terwijl juist hier ons hele assortiment getoond wordt, ook alle nieuwe bedieningspanelen.

De onlineshowroom van Geberit is niet nieuw en wordt regelmatig vernieuwd. Design staat namelijk nooit stil. Ontwerpen veranderen. Bijvoorbeeld door technische mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de tv. Vroeger was dit een kubus, maar door de ontwikkeling van ledverlichting hebben we nu allemaal een slank exemplaar staan. Diezelfde beweging zie je ook terug in badkamers. Door nieuwe recepturen en productiemethoden is keramiek veel slanker geworden.

Daarnaast heeft de economie invloed op design. Als het economisch minder gaat, kiezen mensen liever voor vrolijke kleuren. Deze veranderingen gaan meer geleidelijk; het is niet zo dat we het ene jaar donkerbruin kiezen en het jaar erop ineens zonnig geel. Meestal zijn het eerst nuanceverschillen. Kleuren worden eerst zachter, dieper of krijgen een andere glansgraad en pas na een paar jaar omarmen we de nieuwe tinten.

Toch zie je vaak direct hoelang geleden een badkamer of wc is geïnstalleerd. Kenmerkend zijn de mosgroene en mosterdgele tinten uit de jaren 70 en de donkere zwart- en grijstinten van net na de eeuwwisseling. En tegenwoordig de lichte natuurlijke tonen en frivole tegelpatronen.
Een paar trends zijn blijvend. Al decennialang zitten we bij voorkeur op een witte toiletpot én het inbouwreservoir heeft zowel verleden als toekomst. Doordat bijna iedere wc-ruimte voorzien is van deze twee klassiekers is de wc betrekkelijk eenvoudig te upgraden. Een nieuwe tint op de muren, andere accessoires, een frisse wc-bril en een nieuwe bedieningsplaat volstaan.

Bedieningsplaten zijn verkrijgbaar in veel variaties. De bekende panelen zijn vaak wit of zilverkleuring, maar er zijn ook panelen die helemaal passen in de huidige interieurmode. Denk aan de Sigma21 en Sigma50 met een betonlook of voorzien van Amerikaans notenhout.

Zelfs een hightechupgrade voor de wc is mogelijk. Het vernuft gaat – zoals u van ons gewend bent – achter de muur verscholen. Hier kunnen de bedieningsplaten gecombineerd worden met een toiletstickhouder of Geberit DuoFresh module voor een prettige geurervaring én een oriëntatielichtje voor ’s nachts.
Ook toiletten met een ouder Geberit inbouwreservoir kunnen in- en uitwendig gemoderniseerd worden. Sigma bedieningsplaten zijn geschikt voor inbouwreservoirs vanaf 2000, terwijl inbouwreservoirs geleverd na 2008 voorbereid zijn op aanvullingen als de Geberit DuoFresh module.