Afbeelding

Nieuwe VW Caddy heeft alles in zich om harten te veroveren

BESTELAUTO

Heel veel nieuwe bestelauto's komen er niet door, maar eind februari was er opeens de introductie van de nieuwe VW Caddy. In het najaar verschijnt deze in de showroom, maar omdat regeren vooruitzien is (voor het geval u in het najaar aan een nieuwe bestelauto toe bent), is het nu handig om alvast de belangrijkste talenten op een rij te zetten. De conclusie geven we alvast: de nieuwe VW Caddy heeft alles in zich om harten te veroveren.

De Volkswagen Caddy is een van de populairste modellen van Volkswagen bedrijfswagens. Dit is de nieuwe generatie. Eind 2020 staat-ie bij de Nederlandse dealers, alleen op de verlengde Caddy Maxi met ruimte voor twee europallets is het wachten tot begin 2021.

Segmentleider

De Volkswagen Caddy was met ruim 5.000 verkopen en een marktaandeel van bijna 27 procent in 2019 de leider in zijn segment. De vijfde generatie Volkswagen Caddy oogt sportiever, futuristischer en is slimmer dan ooit. Een geëlektrificeerde variant staat nog niet op de planning, maar behoort wel tot de mogelijkheden in de toekomst omdat Volkswagen de Caddy nu bouwt op het zogeheten MQB-platform van de Volkswagen Groep. Voor de autotechneuten onder ons: het MQB-platform is de strategie van het bedrijf voor een gedeelde modulaire ontwerpconstructie; een soort lego, maar dan met auto's.

TDI’s en TGI

Het motorenprogramma bestaat uit TDI-motoren die volgens Volkswagen tot 12 procent zuiniger zijn dan hun voorgangers. Er is keuze uit vermogen van 75 tot 122 pk. De diesels hebben twee SCR-katalysatoren die een dubbele AdBlue-dosering injecteren voor een verder verlaagde uitstoot. Van de Caddy komt ook een versie met TGI-motor (aardgas).

Wielbasis en ruimte

De wielbasis van de korte versie is nu 73 mm langer en de laadruimte 50 mm breder en 7 mm hoger vergeleken met zijn voorganger. De totale laadcapaciteit is daarmee gegroeid tot 3,3 m3 en vanwege de extra grote laadopening is het nu ook mogelijk om een europallet overdwars te laden. De Caddy Maxi kan met zijn nieuwe, 139 mm langere schuifdeur en zijn laadcapaciteit van 4,0 m3 nu tot twee europallets vervoeren.

Keyless Access

In het interieur plaatst Volkswagen zogeheten AGR Ergocomfort-stoelen, maar ook een 230 volt-aansluiting, led-interieurverlichting en een neerklapbare passagiersstoel met tafelfunctie. Optioneel levert Volkswagen Keyless Access voor extra gemak bij het openen, starten en afsluiten. De laadruimte kan ook afzonderlijk worden geopend of gesloten.

Infotainment

Hij is leverbaar met verschillende infotainmentsystemen met schermen tot 10 inch. Een zogeheten Innovision Cockpit combineert de Digital Cockpit met het grootste infotainmentsysteem. De eSIM-voorziening geeft toegang tot een grote hoeveelheid onlinediensten van We Connect en met het vernieuwde App-Connect kan nu ook draadloos Apple Carplay worden gebruikt. Op de lijst met assistentiesystemen staan negentien systemen, waaronder Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Emergency Assist, Trailer Assist en Side Assist in combinatie met Rear Traffic Alert. Travel Assist is een primeur. Hiermee kan voornamelijk op snelwegen en provinciale wegen vergaand autonoom gereden worden.

Eind 2020

De nieuwe Volkswagen Caddy is vanaf eind 2020 leverbaar. De Caddy Maxi volgt begin 2021. De uitvoeringen, prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt maakt Volkswagen binnenkort bekend. Natuurlijk volgen er meerdere versies, zoals een Caddy Life (personenvariant).