Afbeelding

Bent u al geïntegreerd?

Sphinx en Geberit worden één. Niet alleen in naam, ook de techniek voor en achter de wand zijn verenigd. Op de VSK toonde Geberit welke voordelen dat met zich meebrengt. Geberit ONE heet de serie die de krachten bundelt, er top uitziet en veel installatiegemak biedt.

ONE is een uitgekiend systeem, waarbij de techniek verborgen is om het design optimaal tot zijn recht te laten komen, maar waarbij ook is gekeken naar de installatiepraktijk. Hoe vaak komt het niet voor dat u op uw knieën heel voorzichtig de wc-pot (met verdekte ophanging) op zijn plek moet hangen en gelijktijdig moet zorgen dat de gemonteerde bevestigingsbussen op de juiste plaats blijven zitten? En – als de pot op zijn plaats hangt – de bewoner er toch achterkomt dat het keramiek net iets te hoog of te laag hangt? Mijn eigen installateur legde het me laatst haarfijn uit.‘Een verdekte ophanging is vaak gecompliceerd.’
Dat hij daarbij zijn leesbril nodig heeft, draagt ook niet bij. Dat de verdekte ophanging volledig geïntegreerd is in het Geberit ONE wandcloset én hij slechts een inbussleutel nodig heeft om de wc vanuit de doos aan de wand te hangen, ziet hij als een enorm voordeel.

Dat is niet het enige vernuft van de wc. Ook de hoogteverstelling waarvoor de afvoer niet aangepast hoeft te worden, is prettig. Een rondvraag bij installateurs leert dat hen regelmatig gevraagd wordt om de wc-pot wat hoger te hangen (wat overigens slechter is voor je stoelgang). Uniek aan de ONE-wc is dat het slechts een kleine moeite kost om de hoogte aan te passen. Vanuit de standaardinstelling kan de wc-pot 1 cm lager en 3 centimeter hoger gehangen worden. Het volstaat om met de inbussleutel het keramiek te ontkoppelen en vervolgens aan de achterzijde met twee palletjes de gewenste hoogte in te stellen. Meer dan 10 minuten tijd kost dat niet.

Van de integratie worden ook uw klanten blij. De wc is voorzien van TurboFlush spoeltechnologie en heeft geen spoelrand. Daardoor is hij eenvoudig schoon te maken. En dat geldt ook voor de wc-zitting. Deze kan er eenvoudig af getild worden, zodat het hele oppervlak goed gereinigd kan worden. Schoon blijft de badkamer daarnaast door de strakke afwerking. De kasten, kranen,douchewand en wastafeltechniek van Geberit ONE zijn volledig geïntegreerd. Er is een speciale inbouwnis met (of zonder) spiegeldeur voor de douche voor de zeepflacons en shampooflessen.Terwijl de ‘verzonken’ spiegelkast boven de wastafel optisch veel ruimte biedt. De kasten zijn volledig in de voorzetwand geïntegreerd, net als de montage van de douchewand. Ook zal het de klant aanspreken dat er geen extra stabilisatiestang noodzakelijk is voor deze douchewand.

Bij de wastafel zit het vernuft in het keramiek en in de voorzetwand. In tegenstelling tot traditionele systemen worden de aansluitingen in plaats van onder de wastafel in de voorzetwand gerealiseerd waardoor de ruimte in de wastafelkast volledig benut kan worden.