Hans van der Pas is enthousiast over de samenwerking met Geberit.
Hans van der Pas is enthousiast over de samenwerking met Geberit. Hans Peijs

Geberit AquaClean douchewc en
Jeroen Bosch Rally is een goed koppel

De Jeroen Bosch Rally is dit jaar een samenwerking aangegaan met Geberit, waarbij het doel van Geberit is om het goede doel te ondersteunen en om de Geberit AquaClean onder de aandacht te brengen onder de deelnemers. Deze samenwerking smaakt naar meer, laat zowel medeorganisator Hans van der Pas als Robin van den Brink, Concept Manager Geberit AquaClean, weten. Wat de rally is, hoe de samenwerking tot stand is gekomen en hoe deze is verlopen wordt uit de doeken gedaan.

De Jeroen Bosch is een rally die in Nederland nauwelijks bekend is, maar in Den Bosch des temeer. In de relatief korte tijd dat de rally bestaat (sinds 2009), is deze uitgegroeid tot een fenomeen. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de deelnemers (zeg maar de Captains of Industry uit Den Bosch en omgeving), de veelal fraaie oldtimers waarin zij rijden en niet in de laatste plaats aan het feit dat de opbrengsten aan een goed doel worden geschonken.

Toertocht

Hans van der Pas vertelt er in het algemeen dit over: "Het idee achter deze historische rally is dat de deelnemers in een auto van voor 1976 in twee dagen een parcours afleggen tijdens welke ze een aantal opdrachten moeten uitvoeren. Snelheid is daarbij geen issue; het is een toertocht. Essentieel is dat de opbrengsten naar een goed doel gaan. Vanwaar de naam Jeroen Bosch Rally? Jeroen Bosch was een zeer bekende schilder uit Den Bosch naar wie onder andere het Jeroen Bosch Ziekenhuis is vernoemd. Nadat de opbrengsten de eerste drie jaar naar het ziekenhuis gingen, werd besloten dat er elke drie jaar een nieuw goed doel wordt benoemd en dit jaar was dit Villa Pardoes.

Toiletbehoefte

Traditie is dat de rally start en eindigt op het plein voor de Sint-Janskathedraal. Dat levert altijd fraaie plaatjes op en het zorgt voor leven in de brouwerij in de verder toch al gezellige binnenstad van Den Bosch. Daarbij is er altijd wel een uitdaging. Die bestaat eruit dat de ruim tweehonderd deelnemers, hun entourage, de organisatoren en nog een handjevol mensen die bij de rally betrokken zijn naar het toilet moeten kunnen. Dit is in het verleden altijd opgelost met de horeca op en rond het plein, maar dit jaar ging het anders.

Aanwezigheid promotietruck AquaClean is win-win situatie

Promotietruck

Bij zowel de start als de finish stond dit jaar op het lommerrijke plein de speciale Geberit AquaClean promotietruck met daarin een aantal werkende Geberit AquaClean douchewc's. De contacten hiervoor zijn gelegd door voormalig installateur Hans Kwekel die én Geberit een zeer warm hart toedraagt én deelnemer is van de Jeroen Bosch Rally én thuis een Geberit AquaClean heeft waar hij enorm enthousiast over is. Van der Pas: "Hans kwam op het gegeven moment met het idee om Geberit als sponsor bij het evenement te betrekken en om de truck naar Den Bosch te halen. Dat zagen we direct zitten, want het is best veel gedoe als mensen naar het toilet moeten. Vervolgens hebben we René van de Geijn benaderd, Accountmanager Utiliteit bij Geberit, die meteen enthousiast was."

Samenwerking

Het werd een succesvolle samenwerking. Eentje met meerdere lagen. De eerste laag is dat de deelnemers konden kennismaken met het fenomeen douchewc. Deelnemers en anderen die het toilet gebruikten werd gevraagd een testkaart in te vullen met de vraag hoe ze Geberit AquaClean hebben ervaren. De respons was enorm groot: meer dan de helft van de gebruikers vulden de kaart in. Daarnaast gaat - dit is de tweede laag - van elke verkochte Geberit AquaClean douchewc onder de deelnemers een leuk geldbedrag naar het goede doel.
De derde etappe van de actie bestaat eruit dat Geberit een AquaClean douchewc ter beschikking heeft gesteld als een van de hoofdprijzen bij een loterij die onder de deelnemers werd gehouden. Het mooie is: de winnaars zouden de douchewc niet zelf krijgen, maar mochten een project of instelling aanwijzen waar deze geplaatst zou worden. De Bossche horecaondernemers Roel Huesman en Roel Immens van Côte Bar Bistro wonnen de prijs en doneerden deze aan Cello Zorg, een instelling voor mensen met een beperking. Deze douchewc is inmiddels geïnstalleerd en volop in gebruik.

Win-win situatie

Het is alles bij elkaar een win-win situatie, zeggen zowel Van der Pas als Robin van den Brink, Concept Manager Geberit AquaClean. "Wij hebben prachtige toiletten bij het event en we hebben er een goede sponsor bij", zegt Van der Pas, terwijl Van den Brink laat weten: "Wij hebben een unieke kans om de doelgroep de Geberit AquaClean te laten ervaren en dragen bovendien bij aan een goed doel."
Volgend jaar dus weer? "We gaan het nog evalueren, maar in principe zeker", zegt Van der Pas, die wordt ondersteund door Van den Brink. "Dit zijn waardevolle events voor Geberit om de douchewc onder de aandacht te brengen en de beleving van het reinigen met water over te brengen op het publiek."