Deze sticker zit in veel gevallen op het serviceplaatje geplakt. Rechtsonder wordt aangegeven of het inbouwreservoir is voorbereid op Geberit AquaClean.
Deze sticker zit in veel gevallen op het serviceplaatje geplakt. Rechtsonder wordt aangegeven of het inbouwreservoir is voorbereid op Geberit AquaClean. Ingrid

Meest gestelde vragen van installateurs
over de installatie van een douchewc

Bij de afdeling Klantsupport van Geberit komen dagelijks vragen binnen van installateurs over de installatie van de Geberit AquaClean douchewc. Op deze pagina leest u de meest gestelde vragen, plus de antwoorden.

Waar haal je de wateraansluiting vandaan?

De wateraansluiting is afhankelijk van het type reservoir. Er zijn daarom twee opties:

1. Inbouwreservoir: hiervoor is een mantelbuis nodig die in veel gevallen standaard is voorbereid in het inbouwreservoir. Het is afhankelijk van het bouwjaar of het inbouwreservoir is voorzien van een mantelbuis.

2. Opbouwreservoir: er zijn twee mogelijkheden voor een opbouwreservoir:

a. Losse toiletzitting: Geberit biedt wateraansluitsets voor alle AquaClean douchewc's. Het type wateraansluitset hangt af van het model douchewc. Raadpleeg de tabellen op pagina 28 t/m 37 van het Geberit Assortimentshandboek 2019 voor de juiste artikelnummers.

b. Compleet toiletsysteem: de wateraansluitset wordt standaard meegeleverd bij complete AquaClean toiletsystemen in combinatie met een Geberit Monolith sanitairmodule.

Is dit reservoir geschikt om een douchewc te plaatsen?

Geberit AquaClean kan in principe op alle inbouwreservoirs aangesloten worden. Maar het eenvoudigst op een Geberit inbouwreservoir, die sinds 2008 standaard zijn voorbereid met een mantelbuis voor een wateraansluiting.

- Vanaf 2008 zit de wateraansluiting 19,5 cm uit de middenas voor de Geberit AquaClean 4000, 5000, 5000plus, 8000, 8000plus en de Tuma Classic en Tuma Comfort losse toiletzittingen.

- Vanaf 2013 zit de wateraansluiting 5 cm uit de middenas voor de Geberit AquaClean Sela, Tuma Classic, Tuma Comfort, Mera Classic en Mera Comfort. Om er eenvoudig achter te komen of een Geberit inbouwreservoir is voorbereid op een douchewc kijkt u op de sticker van het serviceplaatje (achter de bedieningsplaat). Op de sticker staat of het inbouwreservoir geschikt is voor een wateraansluiting voor een douchewc.

Indien er geen sticker aanwezig is, dan is het inbouwreservoir vermoedelijk niet voorbereid met een mantelbuis voor de wateraansluiting. Als u uw hand in het serviceluik steekt en in het reservoir in de linkerhoek voelt of er een opening voor een mantelbuis zit, is er wel een mantelbuis aanwezig.
Deze sticker zit in veel gevallen op het serviceplaatje geplakt. Rechtsonder wordt aangegeven of het inbouwreservoir is voorbereid op Geberit AquaClean.
Aan de achterzijde van het inbouwreservoir is rechts de witte mantelbuis voor de wateraansluiting van een douchewc duidelijk zichtbaar (5 cm en 19,5 cm uit de middenas).

Als een inbouwreservoir niet is voorbereid op een douchewc kun je dan toch een douchewc plaatsen?

Ja, maar dan ontkomt u niet aan een externe (zichtbare) wateraansluiting. Water zal dan bijvoorbeeld van een fonteintje of een ruimte achter het toilet afgetapt moeten worden. Vaak wordt dan gekozen voor een losse toiletzitting of een AquaClean Mera met een conventionele wateraansluitset.
Als u geen hobby-oplossing wilt, maar een professionele, dan kunt u het beste de Geberit AquaClean designplaat toepassen. Let op, er zijn twee uitvoeringen: één voor de complete AquaClean douchewc's en één voor de AquaClean toiletzittingen.

Op welk closet past een AquaClean toiletzitting?

Naast complete Geberit AquaClean douchewc's verkoopt Geberit ook losse AquaClean toiletzittingen. Middels de online wc-check van Geberit kunt u gemakkelijk en snel controleren of een Geberit AquaClean toiletzitting technisch past op een closet van Sphinx of een andere producent. De onlinewc-check vindt u op www.geberit-aquaclean.nl/gids.
De vormgeving van het keramiek kan altijd afwijken van de vormgeving van de AquaClean zitting. Voor een goede combinatie adviseren we altijd Geberit AquaClean-sets. De keramieken zijn speciaal ontwikkeld voor de AquaClean toiletzittingen en passen technisch en qua vormgeving naadloos op elkaar.

Zit het model er niet tussen? Dan stuurt Geberit een papieren pasmal toe zodat u ter plaatse kunt bekijken of de losse toiletzitting op het betreffende closet past.

Is er een warmwateraansluiting nodig om het comfortabel te maken?

Nee, er is geen warmwateraansluiting nodig. De douchewc mag alleen op koud water worden aangesloten. Alle Geberit AquaClean douchewc's zijn standaard voorzien van een ingebouwd warmwaterapparaat waardoor de gebruiker altijd met warm water gereinigd wordt. Bij de meeste modellen is de temperatuur van het douchewater door de gebruiker in te stellen.

Aan de achterzijde van het inbouwreservoir is rechts de witte mantelbuis voor de wateraansluiting van een douchewc duidelijk zichtbaar (5 cm en 19,5 cm uit de middenas).
Afbeelding