Afbeelding
Hans Peijs

AquaClean training voor installateurs breed gewaardeerd

'Deze training is een echte aanrader'

Sinds het voorjaar kunnen installateurs gebruikmaken van een speciale zogeheten hands-on training waarbij alle ins en outs van de Geberit AquaClean uit de doeken worden gedaan. Deelnemers laten weten dat de training toegevoegde waarde heeft bij het 'vermarkten' van de douchewc.

De douchewc wordt steeds populairder, waardoor installateurs steeds vaker de vraag krijgen om er één te installeren. Om hierin mee te gaan, is het voor iedere monteur belangrijk om volledig op de hoogte te zijn en te blijven van de installatiewijze, onderhoud, service en natuurlijk verkoopargumenten van een Geberit AquaClean douchewc. Om die reden is er de Geberit AquaClean hands-on training voor monteurs.

Wetenswaardigheden

Tijdens deze training komen alle wetenswaardigheden over de douchewc voorbij. De trainingsdag, die wordt gehouden bij Geberit in Nieuwegein, begint met theorie. Onder andere worden de deelnemers door accountmanagers Klein Zakelijke Markt Robert Sikkenk en Sander Atema en Geberit trainingsmanager Andy van Oijen bijgepraat over de verschillende modellen, welke functies iedere AquaClean heeft en ook worden een aantal verkoopargumenten onder de aandacht gebracht waarom een douchewc een geweldig product is om aan de man te brengen. Daarbij krijgen de deelnemers zelfs een rekenmodel waaruit blijkt dat het winstgevender kan zijn om een douchewc te installeren dan een standaard toilet.

Oplossingen

Na de lunchpauze is er het zogeheten hands-on deel. Oftewel: dan krijgt u in het trainingscentrum verteld welke situaties u zoal kunt tegenkomen bij een verbouwing, welke oplossingen daarvoor zijn, maar ook wordt uit de doeken gedaan hoe een douchewc moet worden geïnstalleerd en ingeregeld (dat gebeurt aan de hand van een speciale app). En dat gebeurt niet middels een saai verhaal, maar de deelnemers worden zelf aan het werk gezet om in de praktijk te ervaren hoe dat nou allemaal gaat, dat installeren en inregelen van een Geberit AquaClean.

'Vandaag gingen we de diepte in
en dan zie je hoe Geberit
over kwaliteit denkt'

Rijp en groen

De deelnemers aan de cursus zijn rijp en groen door elkaar, maar er is wel één gemeenschappelijke deler: het zijn praktisch ingestelde kleine zelfstandige installateurs die kansen zien in de douchewc. Neem Jan van der Louw, die een klusbedrijf heeft in Harmelen.
Van der Louw heeft zich aangemeld voor de cursus om zijn kennis over de douchewc bij te houden. Voor Van der Louw is de douchewc namelijk niet nieuw, want hij heeft jaren terug alweer bij een klant een douchewc geplaatst en dat heeft ertoe geleid dat hij er nu ook één thuis heeft.
"Ik moest op een gegeven moment bij die klant een nieuwe badkamer maken en toen ik naar het toilet moest, maakte ik gebruik van de douchewc die ik zelf een paar jaar eerder had geïnstalleerd. Dat beviel zo goed dat ik wist dat als ik zelf een nieuwe badkamer moest, ik een douchewc zou nemen. En dat was anderhalf jaar geleden het geval."

Van der Louw verwacht veel van het fenomeen. "Ik ben zelf een enthousiaste gebruiker en het scheelt veel wanneer je vanuit je eigen ervaring kunt vertellen hoe fijn het is. Bij een offerte voor een nieuwe badkamer noem ik ook steevast de mogelijkheid om een douchewc te plaatsen."

Nieuwe inzichten

De training heeft hem nieuwe inzichten opgeleverd. "Ik heb vooral veel opgestoken van het onderdeel verkooptechniek. Ik had geen idee wat daar allemaal bij komt kijken, maar ik heb nu inzicht in hoe je dat moet aanpakken en hoe je tot resultaat kunt komen. En wat ik tot nu nog niet heb gedaan maar wel overweeg om te gaan doen, is klanten wijzen op het voordeel van elektriciteit in de badkamer. Dat komt later namelijk altijd van pas met al die nieuwe technieken."

Goede doelgroep

Reint Leever heeft een behoorlijke rit achter de rug om in Nieuwegein te komen, want hij komt uit het Drentse Gieten. Hij is gespecialiseerd in verbouwingen van badkamers en anderszins bij ouderen en dat is, weet hij, een goede doelgroep voor de douchewc. "Ik heb er nog geen één geplaatst, helaas. Maar er komt wel steeds meer vraag naar en dan kun je maar beter goed voorbereid zijn. Vandaar dat ik deze training volg."

Kwaliteit
Zelf heeft hij thuis een douchewc en wat hem betreft mogen mogelijke klanten die bij hem uitproberen. "Dat is trouwens geen douchewc van Geberit, maar een opzettoilet van een ander merk. Maar de AquaClean is wel van een veel betere kwaliteit."
Want dat is wat Leever vooral heeft geleerd deze dag: de ongeëvenaarde kwaliteit van de AquaClean, ongeacht welk model. "Ik wist er wel iets van natuurlijk, maar vandaag zijn we de diepte in gegaan en dan zie je hoe Geberit over kwaliteit denkt."

Prachttoilet

Rob van den Broek drijft twee jaar met veel succes Broek Installatietechniek in Heeze en hij is fan van de AquaClean douchewc. "Ik ben er al jaren geleden mee in aanraking gekomen bij mijn toenmalige werkgever en ik vond het direct een prachttoilet. Toen ik twee jaar geleden voor mezelf begon ben ik de douchewc onder de aandacht blijven brengen van mijn klanten en dat heeft succes, want ik heb er al de nodige geplaatst."

Showroom

Hij werkt daarvoor samen met een plaatselijke sanitair-showroom waar ze een douchewc in gebruik hebben. "Nog niet iedereen is vertrouwd met het product. Dan vertel je over een douchewc en dan weten veel mensen niet wat dat precies is. Daarom stuur ik ze naar de showroom waar de douchewc kan worden ervaren en daar komt regelmatig een opdracht uit voort."

Stuk of twintig

Inmiddels heeft hij een stuk of twintig douchewc's geplaatst en installeren gaat hem steeds makkelijker af. Het praktijkgedeelte bracht hem dan ook weinig nieuwe inzichten "Om te beginnen vind ik de manier van verkopen heel interessant. Daar heb ik dingen gehoord die ik niet wist. Verder heb ik het nodige opgestoken van het overzicht met alle verschillende types en functies. Dat is me nu duidelijk geworden."
"Het was me ook niet helemaal helder hoe het zit met geurafzuiging en ook dat weet ik nu. En als laatste weet ik nu hoe ik met de speciale app de douchewc moet inregelen. Ik heb niet zo lang geleden een Tuma Classic geïnstalleerd en dacht dat daar niet veel aan viel af te stellen, maar dat zit toch anders in elkaar, weet ik nu vanuit de app. Dus alles bij elkaar is het een heel nuttige training en een echte aanrader."

Nieuwe cursusdata

Woensdag 23 oktober, woensdag 13 november, woensdag 20 november en dinsdag 26 november worden er weer trainingen gegeven. Deelname is gratis. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus schrijf u snel in via www.geberit.nl/cursussen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding