Afbeelding
Hans Peijs

In B&B De Droomhoeve kan iedereen een Geberit AquaClean beleven

Marcel Vugts is zzp'er en runt in Nunspeet zijn eigen installatiebedrijf Demisol Installatietechniek. Dat heeft zich geheel toegelegd op de inbouw van Geberit douchewc's. Hij beschikt daarvoor over een uniek soort showroom, want zijn vrouw runt Bed&Breakfast De Droomhoeve en in de verschillende nieuwe kamers die nu in aanbouw zijn, komen meerdere types douchewc's. Zijn motto is daarom: 'Beleven is bestellen'! Hoe het allemaal precies zit, legt hij uit.

Toen het fenomeen zzp'er nog helemaal niet bestond, was Marcel Vugts (49) er al één. Hij is namelijk al bijna 30 jaar zelfstandig ondernemer zonder personeel, waarbij hij zich al snel ontwikkelde tot specialist in badkamers in vooral de particuliere sector. Dat specialisme bleef hij tot 2015 trouw, maar sinds die tijd heeft hij zich toegelegd op een specialisme binnen dit specialisme (in marketingjargon noemen ze dit een niche): hij doet alleen nog Geberit AquaClean én Sunshowers.
Vugt, de nuchterheid zelf als altijd: "Waarom deze twee specialismen? Dat is eigenlijk vanzelf ontstaan. Ik installeerde voor steeds meer opdrachtgevers AquaCleans en Sunshowers en zo gaat dat dan vanzelf."

Goed voor de gezondheid

Beide zijn producten voor in principe iedereen, maar die vooralsnog in de praktijk een overwegend oudere en/of welgestelde klantenkring trekken. "Dit zijn luxe producten die goed zijn voor de gezondheid en dan zit je al snel in die markt. Ik vind het een fijne markt om in te werken. Groot voordeel van deze twee producten is bovendien dat ik eigenlijk nooit een klacht krijg. Iedereen die een Geberit AquaClean thuis heeft, wil nooit meer anders."

Stuk makkelijker

Toen Vugts in aanraking kwam met de Geberit AquaClean waren dat de 'oude types' 5000+ en 8000+ (model 2014-2018). Inmiddels heeft het product zich verder ontwikkeld én is ook het installeren een stuk makkelijker geworden. "Ik heb daar zelfs nog een hele bescheiden bijdrage aan geleverd", zegt hij. "Omdat ik veel douchewc's installeerde, kreeg ik vanuit Geberit de vraag of ik nog adviezen had om het installatiegemak te verbeteren. Daar heb ik een lijstje van opgesteld en daarvan zijn er een paar teruggekomen in de huidige modellen."

Ruim zevenhonderd

Inmiddels is hij in staat om elke Geberit AquaClean 'zowat met mijn ogen dicht' te installeren. Om hem 'Professor AquaClean' te noemen gaat wat ver – Vugts is bovendien niet zo van de borstklopperij – maar het zou de lading aardig dekken, want hij heeft een meer dan doorsnee 'trackrecord'.

"Ik heb er in heel Nederland inmiddels ruim zevenhonderd geïnstalleerd en heb daarbij elke situatie wel meegemaakt. Van heel kleine badkamers waar alleen een douchewc geplaatst moet worden tot complete renovaties van grote badkamers. Dat klopt, je komt van alles en nog wat tegen achter de muur. Ideaal is natuurlijk een Geberit inbouwreservoir, die plaats ik zelf standaard, maar die zijn er niet overal. Inmiddels durf ik wel te stellen dat wij voor elke uitdaging die wij in de praktijk kunnen tegenkomen een oplossing hebben. Elektra? Ik heb het voordeel dat ik als elektricien ben opgeleid, dus dat doe ik ook allemaal zelf."

Alleen

Beschik je niet over de 'Vugts-behendigheid', dan is installeren ook niet moeilijk, ook niet als je alleen bent. "Er zit een goede beschrijving bij en je hoeft er niet eerst een paar jaar voor naar de sportschool. Er zullen ongetwijfeld nog verbeteringen komen, maar wat mij betreft is installatietechnisch gezien het product wel zo ongeveer uitontwikkeld."

Binnen een dag

En klanten hoeven, zegt Vugts, niet bevreesd te zijn om dagenlang in de rommel van een verbouwing te zitten. "Een douchewc is binnen een dag geïnstalleerd. Dat moet ook, want mensen kun je geen dagen zonder toilet laten zitten. Komt er tegelwerk bij, moet er een wand worden geplaatst en zijn er nog andere werkzaamheden gewenst, dan kost dat vanzelf meer tijd. Maar de douchewc zelf is in een paar uur gebruiksklaar. En goed om te weten: ik werk landelijk."

De Droomhoeve

Binnenkort beschikt Vugts over een van de meest uitgebreide en mooiste showrooms van de Geberit AquaClean waar heel Nederland een douchewc kan zien én beleven. Hoe dat zo is gekomen, legt hij uit.
"Mijn vrouw en ik runnen in het centrum van Nunspeet, letterlijk in de tuin van onze woning, Bed&Breakfast De Droomhoeve. Omdat wij gaan voor de allerhoogste kwaliteit hebben wij in één van de eerste vier kamers die in gebruik zijn een Geberit AquaClean Mera Comfort geïnstalleerd. Dat is een enorm succes. Voor een aantal gasten is dat een van de redenen om bij ons te boeken. Laatst nog belde een gast die al gereserveerd had of hij er echt 100 procent op kon rekenen dat hij een kamer met douchewc zou hebben."

Onverwachte ervaring

"Voor de meeste gasten is het echter een onverwachte ervaring. Wij leggen altijd uit wat een douchewc is en hoe je die gebruikt en daarmee wordt vanzelf nieuwsgierigheid gewekt. Na afloop vragen we de gasten altijd hoe ze de kamer vonden en hoe ze de douchewc ervoeren en over het algemeen is het een prettige ervaring."

Zes nieuwe kamers

Inmiddels is Vugts zeer vergevorderd met de bouw van een nieuw gastenverblijf met zes kamers die allemaal de beschikking krijgen over een douchewc, elk met een ander model.

Spin-off

Vugts verwacht er veel spin-off van, temeer daar hij vanuit de eerste kamer met douchewc weet dat het opdrachten oplevert. "Vanwege hun ervaring worden klanten nieuwsgierig en ik heb er al een aantal mogen plaatsen. Met meer ervaringen zal dat alleen maar toenemen."

Vugts heeft daarbij ook steun in de rug van sowieso de toenemende populariteit van het fenomeen douchewc, onder andere vanwege de inspanningen die Geberit zich daarvoor getroost. "De douchewc is nog niet mainstream, maar er komt steeds meer vraag naar, dat merk ik zeer zeker. En terecht, want het is een fantastische wc."

Afbeelding