Het oude vloerstaande closet wordt verwijderd.
Het oude vloerstaande closet wordt verwijderd. Hans

Binnen een paar uur een Geberit AquaClean geïnstalleerd

55 jaar geleden alweer introduceerde Geberit het inbouwreservoir en sindsdien zijn er talloze verbeteringen aangebracht om het installatiegemak te vergroten. Daar profiteert de installateur die een Geberit AquaClean douchewc wil installeren natuurlijk ook van. Is dat er niet en moet er toch een AquaClean worden geïnstalleerd? Geen probleem, want daarvoor is er bijvoorbeeld de Geberit Monolith. Voor zowel nieuwbouw- als bestaande situaties is er een stappenplan.

Een van de belangrijkste verbeteringen aan het Geberit inbouwreservoir van de laatste jaren is dat deze 'toekomstproof' is, in die zin dat alle noodzakelijke voorbereidingen voor een toilet dat stroom en water behoeft al aanwezig zijn. Een Geberit AquaClean douchewc kan daarom altijd eenvoudig in een badkamer of toiletruimte worden geïnstalleerd. En, niet geheel onbelangrijk: er hoeven zo geen grote kosten gemaakt te worden om voor maximaal comfort in de badkamer van uw klant te zorgen.

In elke situatie

De Geberit AquaClean douchewc kan in elke situatie worden gecombineerd met alle Geberit inbouwreservoirs, dus ongeacht of een nieuwe badkamer wordt aangelegd of een oude badkamer wordt gerenoveerd. Indien nodig is een Geberit AquaClean douchewc zelfs ook op andere inbouwreservoirs aan te sluiten én kan een opbouwreservoir eenvoudig vervangen worden door bijvoorbeeld een Geberit Monolith sanitairmodule met een AquaClean douchewc.

Een Geberit AquaClean in een nieuwe situatie

Geberit inbouwreservoirs bieden een uitgebreid geteste oplossing voor nieuwe badkamers. Alle noodzakelijke aansluitingen worden van tevoren gepland, zodat alle Geberit AquaClean modellen probleemloos kunnen worden geïnstalleerd en aangesloten op de water- en elektriciteitsaansluitingen. Geberit adviseert installateurs om direct een stroompunt voor te bereiden bij de montage van een inbouwreservoir, ook al heb je dat niet direct nodig.

De Geberit Monolith sanitairmodule wordt aan de muur gemonteerd.
De douchewc kan zonder moeite via een externe aansluiting van elektriciteit worden voorzien.
De Geberit AquaClean douchewc wordt aan de Monolith sanitairmodule bevestigd, zodat alles precies past.
De aansluitingen voor elektriciteit en water zijn onzichtbaar in het closet weggewerkt.
Het eindresultaat, in slechts een paar uur gerealiseerd met behulp van de Monolith sanitairmodule.
Breng de ribbenbuis vanuit de centraaldoos naar het inbouwreservoir
Fixeer de ribbenbuis met de twee flexbuisclips op het inbouwreservoir.
Breng het snoer aan en indien er direct een Geberit AquaClean douchewc wordt geplaatst dient de bijgeleverde aansluitstekker gemonteerd te worden en kan de spatwaterdichte lasdoos achterwege blijven.
Voer de bijgeleverde waterslang door en sluit deze middels het meegeleverde Y-stukje aan op de hoekstopkraan.