Aan de rechterzijde van het inbouwreservoir is de witte mantelbuis voor de wateraansluiting van een douchewc duidelijk zichtbaar.
Aan de rechterzijde van het inbouwreservoir is de witte mantelbuis voor de wateraansluiting van een douchewc duidelijk zichtbaar. Geberit

Stroom en water op het toilet

Hygiënisch, comfortabel, luxueus en een wellnesservaring: al deze kenmerken zijn van toepassing op de Geberit AquaClean douchewc. Mooi allemaal, maar één schakel is onmisbaar: de installateur die ervoor zorgt dat alles werkt zoals het beloofd is én in een tijdspanne van slechts twee, hooguit drie uur. Daarvoor is de klant aangewezen op een installateur die zijn vak verstaat.

Duofix voorbereidt op Geberit AquaClean

Geberit ontwikkelde 55 jaar geleden het inbouwreservoir en sindsdien zijn er talloze innovaties doorgevoerd. Zo zijn ze sinds enkele jaren 'toekomst-proof', in die zin dat alle noodzakelijke aansluitingen voor een toilet dat stroom behoeft al aanwezig zijn. Dure verbouwmaatregelen kunnen hierdoor achterwege blijven en het scheelt bovendien tijd in de montage. Het maakt hierbij geen verschil of het om Geberit Duofix, Geberit GIS of Geberit Kombifix gaat: alle zijn door de vakman eenvoudig aan te sluiten op water en stroom.

Water

Om direct bij plaatsing of achteraf dure en tijdrovende ingrepen te voorkomen, zijn alle Geberit inbouwreservoirs standaard voorbereid met een mantelbuis voor een wateraansluiting. Deze mantelbuis zit op een vaste plaats waardoor de wateraansluiting van een douchewc eenvoudig achteraf aangesloten kan worden aan de hand van de montagehandleiding, zonder hak of breekwerk.

Stroom

Geberit adviseert installateurs om direct een stroompunt voor te bereiden

Ook aan stroom is natuurlijk gedacht. De locatie van de stroomvoorziening is duidelijk aangegeven op het inbouwreservoir. In het kader hiervan adviseert Geberit om bij elke situatie waarbij een nieuw toilet wordt geplaatst een stroompunt (wandcontactdoos) voor te bereiden, ook al heb je dat niet direct nodig. Later kan dan namelijk heel eenvoudig een toilet worden gemonteerd dat stroom nodig heeft, zoals een Geberit AquaClean douchewc. Dat noemen wij Slim bekeken! Overigens, wanneer onverhoopt geen stroom is voorbereid, dan hoeft dat nog geen probleem te zijn. In de praktijk is het vaak mogelijk om een stroomvoorziening voor het toilet te maken.

Stroom kan namelijk worden aangelegd via een kruipruimte, meterkast of een andere ruimte die grenst aan de toiletruimte of badkamer.

Ga voor meer informatie en slimme montagefilms naar www.geberit.nl/klaarvoordetoekomst.

Afbeelding