Afbeelding
Hans Peijs

Bij Geberit AquaClean Experience Center zijn uw klanten in de beste handen

Het Geberit AquaClean Experience Center in Nieuwegein is dé plek waar alle kennis over de AquaClean douchewc te vinden is. Alle lijntjes en vragen over de Geberit AquaClean douchewc komen uiteindelijk samen bij Ilse Jansen en Wendy Slot en ook regelen zij de bezoeken aan het exclusieve Geberit AquaClean Experience Center in Nieuwegein. Conclusie: als er ergens specialisten zijn die de vraag hoe consumenten reageren op de kennismaking met de douchewc kunnen beantwoorden, dan zit je bij hen 'geramd'. En dat is wel een prettige gedachte als u uw klanten naar hen verwijst: in betere handen kunt u ze niet terecht laten komen en de douchewc's kunnen meteen getest worden.

Normaal is op zondag de parkeerplaats van Geberit aan de Fultonbaan in Nieuwegein uitgestorven. Zondag 19 mei was dat anders. Toen werd de Geberit AquaClean Inspiratiedag gehouden (let op: hier komen er nog meer van later dit jaar) en vonden meer dan 40 koppels en complete gezinnen, inclusief kinderen, de weg naar het informatiecentrum van Geberit om voor het eerst kennis te maken met het fenomeen douchewc. Ze konden ter plekke aan een geolied team met enthousiaste medewerkers alle denkbare vragen stellen én ze konden de douchewc ervaren.
"Het was een heel geslaagde middag", blikt Ilse Jansen tevreden terug. "We hebben zeer informatieve en goede gesprekken gevoerd met deze zogenoemde 'hot prospects'. Mijn inschatting is dat het wel heel gek moet lopen als hier geen verkopen uit voortkomen."

Informeren

Geberit verkoopt geen producten aan de eindgebruikers. Installerend Nederland, dat is waar Geberit zich op richt. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je mogelijke klanten niet kunt informeren. Sterker: er is geen plek in Nederland waar meer kennis is over de Geberit AquaClean douchewc (en over alle andere producten en leidingsystemen) dan bij het Geberit AquaClean Experience Center aan de Fultonbaan 15 in Nieuwegein. Hier staan alle modellen AquaClean in slagorde opgesteld, zodat consumenten ze goed met elkaar kunnen vergelijken. Dat is dan ook precies waar Ilse Jansen en haar collega Wendy Slot zich op richten: zo veel mogelijk bruikbare informatie overbrengen aan potentiële klanten. Daarnaast zoekt Geberit op dit moment AquaClean montagespecialisten om consumenten na een bezoek door te verwijzen naar een gespecialiseerde monteur voor de installatie van een douchewc.

Doorverwezen

Nog even terug naar zondag 19 mei, naar de bezoekers. Een aantal van hen heeft de weg weten naar Nieuwegein weten te vinden door informatie die zij via allerlei media tot zich kregen. Maar er zijn er ook die zijn doorverwezen door een installatiebedrijf waar de vraag is neergelegd of het iets kan betekenen bij de installatie van een douchewc. Een goed voorbeeld is een dame die samen met twee vriendinnen een bezoek bracht.
Ze zegt: "Onlangs had ik een probleem met het toilet in de badkamer en dezelfde dag nog was een installateur ter plekke om dit te repareren. Over een jaar is mijn man met pensioen. Dan willen we de badkamer hebben verbouwd en ik legde de installateur de vraag voor of zo'n douchewc iets voor ons zou zijn. Hij vertelde eerlijk dat hij er wel iets maar niet alles over wist, maar dat wij bij Geberit in Nieuwegein aan het goede adres zouden zijn. Zo zijn we hier gekomen en ik kan niet anders zeggen dan dat de informatie indrukwekkend en volledig is."

'Zien, voelen en ervaren, is
vaak geloven'

Ontzorgen

Dit is koren op de molen van Ilse Jansen en Wendy Slot die alles weten over de AquaClean en alle vragen kunnen beantwoorden. Die vragen worden trouwens niet alleen fysiek in de showroom gesteld, maar dat kan ook telefonisch of via de mail. "Wij zijn er verantwoordelijk voor om alle informatie van consumenten die bij ons binnenkomt dusdanig op te volgen dat een lead een klant wordt", omschrijft Ilse haar functie. En er is meer, want ook mensen die reeds een AquaClean hebben, zijn hier aan het goede adres.
Wendy Slot: "We staan iedereen te woord en initiëren bijvoorbeeld ook klanttevredenheidsonderzoeken." Ilse: "Eigenlijk ontzorgen we de installateur. Wij beseffen dat een installateur, en helemaal de kleinere installatiebedrijven en zzp'ers, niet alles weten over de douchewc. Even een belletje naar ons en wij regelen dat hun klanten alle informatie krijgen die ze maar wensen."
Er zijn ook mensen die spontaan binnenwandelen. Dat mag geen probleem zijn, maar bij voorkeur willen de dames dat er een afspraak wordt gemaakt. "Want dan kunnen we dat inplannen, uitgebreid de tijd nemen en het gesprek goed voorbereiden. Het mooist is al installateurs samen met hun klanten langskomen, want dan kunnen we direct de installatietechnische aspecten van het geteste en gekozen model bespreken", zegt Slot.

Testen

Een gesprek met een prospect begint altijd met het uitwisselen van informatie en een inventarisatie van de meest brandende vragen, op basis waarvan de verschillende mogelijkheden worden getoond. Wendy: "Iedereen heeft andere vragen en wensen en aan de hand daarvan laten we de verschillende modellen zien. En als mensen de douchewc willen ervaren - want vergeet niet: het is voor de meeste de eerste ervaring - dan kunnen ze gebruikmaken van alle modellen in het gebouw zodat de beste keus kan worden gemaakt."

Rijp en groen

Wat betreft het soort vragen dat klanten hebben: dat is rijp en groen door elkaar. "Vrijwel altijd gaat het om de verschillen tussen de modellen zodat ze een goed beeld kunnen krijgen van welke douchewc het best bij hen past. Maar een vraag die ook vaak voorkomt, is of een douchewc echt goed reinigt. Dat kunnen ze hier ervaren."

Na het bezoek krijgt men een goodiebag met informatie over de gemakken van de douchewc, een overzicht van de modellen én een klein presentje en we vragen de persoonlijke contactgegevens zodat we informatie kunnen nasturen."

Enthousiaster

Wendy en Ilse weten inmiddels dat een eerste ervaring doorgaans als zeer prettig wordt ervaren en naar meer smaakt. Ilse: "Veel bezoekers van het Experience Center hebben al een bepaalde interesse in het fenomeen douchewc en onze ervaring is dat wanneer ze hier hun eerste ervaring hebben ze alleen maar enthousiaster worden. Zien, voelen en ervaren, is vaak geloven."

Ilse Jansen (links) informeert mogelijke klanten.
Ilse Jansen (links) informeert mogelijke klanten.