Robin van den Brink
Robin van den Brink gebert

Nooit meer vegen voor jou?

Wat doet u als Frans Bauer bij u op de stoep staat en 'Nooit meer vegen voor mij' zingt? Weet u dan direct wat hij bedoelt? Het Japanse toilet – de douchewc – stond afgelopen maand ineens vol in de schijnwerpers. Opvallend was dat ook iedereen in het publiek bij het satirische televisieprogramma 'Even tot hier' wist wat een Japans toilet is; dat het hygiënischer is én ook nog eens beter voor het milieu. Dus als u komende weken wordt opgebeld met de vraag om een douchewc te plaatsen, wees dan niet verbaasd.

Veegt u nog met toiletpapier?

Veegt u nog met papier?

Toch komt dit toilet van origine niet uit het land van de rijzende zon, maar uit Zwitserland. Geberit is al 41 jaar overtuigd van de voordelen van de douchewc. Door de groeiende bekendheid wordt het steeds makkelijker om over dit onderwerp te spreken, dat zult u toch ook merken bij uw klanten. Heeft u uw klant al eens het voorbeeld voorgelegd, dat als hij aan zijn auto sleutelt, hij daarna toch ook zijn handen niet met een stuk papier schoon gaat vegen? Dan gebruik je water! Dat geldt eigenlijk voor alles wat schoon moet worden: haren wassen, tanden poetsen, etc. Waarom vegen we dan op de meest intieme plek van ons lichaam nog steeds met papier? Dat wordt niet schoon, het verspreidt het vuil alleen maar.

Uitproberen

Wie de douchewc probeert, is verkocht en begrijpt gelijk het ultieme gevoel van frisheid van reinigen met water. Ervaren is dus de key. En dat kan gelukkig op veel plekken. Ook in ons land! Op onze website staan hotels met een AquaClean douchewc en ook bij Geberit in Nieuwegein mogen consumenten en installateurs alle twijfels wegspoelen. U zult merken dat na deze 'proefrit' de prijs geen gespreksonderwerp meer is, doordat uw klanten het gevoel van luxe en frisheid aan den lijve hebben ervaren. Het enige dat u hoeft te doen om uw klanten van de voordelen te overtuigen, is taboes doorbreken.

Zet uw gêne opzij

Praat met mensen eens over hun stoelgang, het gebruik van vochtige doekjes en hoe schoon ze zich voelen, zelfs als u dat een intiem onderwerp vindt. Door uw gêne opzij te zetten, kunt u hen veel beter adviseren. Bovendien levert het u – behalve een tevreden klant - ook financieel meer op. 25% verdienen op een aanschafprijs van € 2.000 is nu eenmaal veel meer dan een kwart van de prijs van een reguliere pot. En het kost u ook niet veel meer tijd. Geberit bereidt haar inbouwreservoirs al vele jaren voor op het snel en probleemloos installeren van een AquaClean. De extra tijd en installatiekosten zijn verwaarloosbaar, omdat de AquaClean douchewc alleen een extra stroomaansluiting nodig heeft.

Afbeelding