Afbeelding
InstallatieNieuws

Slim Bekeken-campagne is zeer welkom

Vinden van nieuwe medewerkers blijft een uitdaging

PERSONEEL

Nieuwe medewerkers vinden? Het blijft een uitdaging in de bouwsector en ook in de aanpalende installatiebranche. Vooral ontwerpers, specialist in civiele techniek en loodgieters zijn moeilijk te vinden. Gemiddeld 40 procent van de vacatures staat langer dan twee maanden open, maar voor deze beroepen is dat gemiddelde fors hoger. Als je ze al vindt.

In elke editie van InstallatieNieuws staat een artikel over een bijzonder project en een interview met een topfitter. Elke keer wordt de vraag gesteld of het een beetje lukt, mensen vinden, en elke keer is het antwoord ontkennend. Waarbij het weinig verschil maakt waar de installateur is gevestigd. Er zijn wel verschillen, maar nergens liggen nieuwe medewerkers voor het oprapen.
In Zeeland en Groningen doen werkgevers er het langst over om nieuw personeel te vinden en in Friesland en Noord-Brabant het kortst. In de eerste twee provincies staat een vacature langer dan twee maanden open, terwijl het in Friesland en Noord-Brabant gaat om minder dan twee maanden, maar ook daar is het een crime om mensen te vinden.
Dit blijkt allemaal uit cijfers van de vacaturesite Indeed. Er is ook een top-10 gemaakt van beroepen die het lastigst zijn in te vullen en daarin staat de installateur – in dit geval pijpfitter genoemd – op plek 3. Twee op de drie vacatures zijn landelijk niet binnen twee maanden opgevuld.

Slim Bekeken

Deze aanhoudende uitdaging maakt duidelijk dat de Slim Bekeken-campagne van Geberit een strategie is waar installateurs veel aan hebben. Geberit biedt hiermee installatieoplossingen die het capaciteitsprobleem helpen oplossen.