Afbeelding
Onbekend

Nieuwe VW Transporter T6.1 is er één om in de gaten te houden

BESTELAUTO

Welke bestelauto's moet u in 2020 in elk geval in de gaten houden of, als u toe bent aan een nieuwe besteller, zeker in overweging nemen? Wat ons betreft drie stuks: de Volkswagen Transporter T6.1, de Toyota RAV4 Van en toch nog steeds de Ford Transit Custom Hybrid, want dat is niet voor niets de Van-of-the-Year 2020.

De Volkswagen Transporter T6.1 staat sinds kort in de showrooms van de Nederlandse Volkswagen Bedrijfswagens-dealers. ze hebben er reikhalzend naar uitgekeken, want de Transporter is per definitie een populaire bedrijfswagen in elk segment, ook onder installateurs. De aanduiding 6.1 moet iets zeggen over hoe uitgebreid deze auto is. Een rare aanduiding? Misschien, maar met assistentiesystemen als Lane Assist, Park Assist en Trailer Assist en als opties Rear Traffic Alert, Side Protection en Adaptive Cruise Control is de Transporter in elk geval zeer uitgebreid. In de cabine is ook veel comfort, zoals een nog groter aantal opbergruimtes dan de voorganger en een 230v-stopcontact bij de bestuurdersstoel. Ook mooi is dat bagage vanuit de laadruimte tot onder de voorstoelen kan worden geschoven. Ideaal voor leidingen. Je ziet trouwens direct dat dit een nieuw model is, want het design is ook vernieuwd. Vooral de neus met een grote grille die contact maakt met de koplampen valt op.
En als je nu denkt: zal wel wat kosten, die nieuwe Transporter: dat valt best mee. De goedkoopste Economy Business (alleen leverbaar met enkele cabine) is al leverbaar vanaf 18.550 euro en beschikt standaard al over Climatic airco, elektrisch bedienbare portierramen, centrale vergrendeling, elektrisch bedien- en verwarmbare buitenspiegels, led-interieurverlichting en het Composition Audiosysteem met handsfree Bluetooth-functie, USB- en SD-aansluiting.

Toyota RAV4 Van

Van een heel andere orde is de Toyota RAV4 Van. Deze is, de naam zegt het al, gebaseerd op de succesvolle SUV RAV4. De Toyota RAV4 Van is leverbaar met een 2.0 liter VVT-iE benzinemotor met 129 kW (175 pk) en een trekgewicht van maar liefst 2.000 kg. Daarnaast is er ook een versie met automatische transmissie en 1.500 kg trekgewicht. Beide zijn te bestellen met vierwielaandrijving. En er zijn twee hybrides: de 2.5 High Power Hybrid 2WD, die per definitie gekoppeld is aan een automatische transmissie met een maximaal toelaatbaar trekgewicht van 800 kg, maar die er ook in vierwielaandrijving is. De nieuwe Toyota RAV4 Van is leverbaar vanaf 26.995 euro exclusief bpm en btw. Je koopt dan de versie met 2.0 benzinemotor.

Ford Transit Custom Hybrid

Komen we bij Ford, dat met de Transit Custom Hybrid de titel International Van-of-the-Year 2020 heeft gewonnen. Die serie bestaat uit een plug-inhybride (PHEV) en een EcoBlue hybride (MHev) model. Nummer 2 was overigens ook een Ford, de Ford Transit EcoBlue Hybrid en derde werd de nieuwe Volkswagen Transporter T6.1.

Afbeelding