Afbeelding
Toyota

Toyota ProAce Verso verenigt het
nuttige met het aangename

BESTELAUTO

Een Ford Transit en VW Transporter zijn de populairste bestelauto's onder installateurs, terwijl er natuurlijk ook zijn die een dikke ronkende Amerikaanse en dus dieselslurpende pick-up hebben. Maar waarom eens niet wat anders? Zoals een Toyota ProAce Verso met dubbele cabine.

Een bestelauto moet op de eerste plaats een auto zijn waarmee je uit de voeten kunt tijdens het werk. Dat betekent veel ruimte voor gereedschap, leidingen, pijpen, vaak een mobiele werkbank en noem maar op. Maar natuurlijk moet een besteller ook lekker rijden en, waarom niet, ook ruimte bieden aan minimaal twee, maar in veel gevallen liefst ook vier, inzittenden. En in het laatste geval kom je dan uit bij een dubbele cabine. En daarvan is de Toyota ProAce Verso een prima voorbeeld. Deze auto is in principe bedoeld om negen personen mee te vervoeren, maar haal je de achterbak eruit dan heb je een riante bestelauto en dat is precies wat Toyota heeft gedaan.

Fraaie verschijning

De ProAce Verso is een fraaie verschijning en luxe bovendien. Alle zitplaatsen zitten puik, er is meer dan voldoende beenruimte (ook achterin!) en de inzittenden weten zich omringd door luxe. Zo is er bijvoorbeeld standaard een panoramadak: kom daar maar eens om bij andere bestelauto's. Ook ideaal is de zogenoemde keyless entry: je hoeft alleen maar in de buurt van de auto te komen en deze springt open.

Overzichtelijk

Het dashboard is zeer overzichtelijk en alle functies zijn van achter het stuur goed te bedienen. Dat heet ergonomisch goed uitgedacht, deze Toyota. De Verso is er in verschillende uitvoeringen, met zowel een handgeschakelde bak als een automaat en verschillende motoren. Een aanrader is de 2.0 D4-D commonrail diesel, die goed is voor 122 pk. Het laadruim is gigantisch – het lijkt wel een balzaal – en de riante achterklep zorgt ervoor dat de ruimte goed bereikbaar is. Die ruimte is bekleed met tapijt en dat is natuurlijk wel een ding, want dat wordt snel vies. Er zijn zes sjorogen.
Alles bij elkaar kunnen we vaststellen dat in deze auto soepeltjes en op natuurlijke wijze het nuttige met het aangename wordt verenigd.

Geen uitzondering

En dan het rijden. Toyota bewijst zich al jaren als fabrikant van auto's die lekker rijden en daar is deze besteller geen uitzondering op. Het enige probleem is dat de auto een beetje zijwindgevoelig is, maar dat hoeft geen echt probleem te zijn.