Installateurs weten goed de weg op sociale media

SOCIALE MEDIA

Het gebruik van sociale media om, bijvoorbeeld, het eigen bedrijf of goed afgeleverd werk te promoten is in Nederland behoorlijk ingeburgerd onder installateurs. Ze weten vooral de weg te vinden naar LinkedIn, maar ook Facebook is erg populair.

Dit blijkt uit een onderzoek van USP Marketing Consultancy naar het gebruik door installateurs van sociale media in verschillende landen. Naast Nederland hoef je ook Poolse installateurs nog weinig te vertellen over de mogelijkheden die social media bieden. In alle landen is het gebruik van Facebook zo ongeveer een gegeven, maar daarnaast worden ook andere sociale media ingezet. In Nederland en het Verenigd Koninkrijk is LinkedIn populair, terwijl de collega's in Duitsland, Belgiƫ en Frankrijk veel vaker WhatsApp inzetten.

Collega's

Er is wel een verschil in de manier waarop de sociale media worden ingezet. WhatsApp wordt vooral gebruikt voor contacten met collega's, bijvoorbeeld om technische uitdagingen te bespreken. Installateurs zien er ook wel wat in om via WhatsApp contact te hebben met fabrikanten, maar hier wordt tot op heden niet veel gebruik van gemaakt. Verder worden sociale media ingezet om reclame te maken voor het werk dat je levert.