Installateurs hebben voordeel van wegvallen merk Sphinx

MERKNAAM

Geberit en Sphinx werken zorgvuldig toe naar de datum van 1 april 2020; de datum dat Sphinx ophoudt te bestaan en Geberit wordt. Inmiddels vragen veel installateurs zich af hoe ze zich moeten voorbereiden. Het antwoord is simpel: nauwelijks tot niet, want de producten van Sphinx blijven voor meer dan 90 procent van de gevallen ongewijzigd. Als ze er al iets van gaan merken, dan is het vooral dat er met Geberit een nog sterkere sanitairproducent is met kennis en expertise achter en voor de wand.

Dit vertelt Menno Portengen, algemeen directeur van Geberit Nederland, in een exclusief interview in deze editie van InstallatieNieuws. Portengen gaat uitgebreid in op alle ins en outs van de overname van Sanitec door Geberit. In de Nederlandse situatie heeft dit vooral gevolgen voor Sanitecs dochtermaatschappij Sphinx.
Nadat eerst beide organisaties in Nederland met elkaar zijn samengesmolten tot één soepel lopende machine die opereert vanuit Nieuwegein, is het nu tijd voor de volgende stap: het wegvallen van de merknaam Sphinx.

Veel voordeel

Portengen legt uit wat hiervan de gevolgen zijn: “Er verandert relatief weinig, zeker op korte termijn, omdat ruim 90 procent van de producten exact hetzelfde blijft. Op de langere termijn gaan installateurs er juist veel voordeel van hebben. In het algemeen geldt bijvoorbeeld dat de complexiteit wordt verminderd, waardoor we nog meer de nadruk kunnen leggen op de kwaliteit.”
“Een ander voordeel is dat, doordat je niet meer van vijf merken een beetje voorraad hebt maar van één merk veel, de leverbetrouwbaarheid veel groter wordt. Aan de andere kant wordt de keuze voor de klant in het assortiment juist weer groter doordat we capaciteit creëren.”

Ook belangrijk is dat de service niet verandert. En als het al verandert, wordt het er alleen maar beter op vanwege de grotere slagkracht die de organisatie sinds de overname heeft.

Lees het interview op pagina 6/7.