Piave wandkranen om je handen te wassen.
Piave wandkranen om je handen te wassen. Hans Peijs

Slim en Slank: Geberit elektronische (wand)kranen

(WAND)KRANEN

Aan vrij toegankelijke (openbare) sanitairgroepen worden hoge eisen gesteld. Niet alleen moeten urinoirs, wastafels en kranen vandaalbestendig zijn, ook de hygiëne is een punt van aandacht. En het oog wil ook wat. Denk aan kranen die mooi strak in lijn gemonteerd zijn en een gladde afwerking. Als u in een handomdraai die hoge kwaliteit wil leveren, dan kan dat. De kranenseries Piave en Brenta monteert u namelijk op een frame. Daarmee verkort u de montagetijd aanzienlijk, weet u dat de kraan altijd loodrecht boven de wastafel hangt én aan alle veiligheidseisen voldoet.

Het monteren van wandkranen is geen sinecure. Nauwkeurig moet uitgemeten worden waar de kraan geplaatst wordt. Want in een rij is iedere millimeter afwijking zichtbaar. En vervolgens moet hij nog stevig gemonteerd worden, omdat een kraan - zeker in horeca en andere openbare gelegenheden – blootstaat aan ruw gebruik. De bevestiging gaat bovendien gepaard met veel breek- en freeswerk. Terwijl het bij metalstudwanden bijna onmogelijk is om een wandkraan goed te verankeren. Daar is nu een oplossing voor! De Brenta en Piave wandkranen installeert u in een handomdraai. Er is een voorzetsysteem dat gebaseerd is op Duofix: dit garandeert een solide bevestiging van de wastafel en de kraan, ongeacht de muur waar hij voor of in wordt geplaatst. Speciaal voor de bevestiging van Piave en Brenta is het frame namelijk voorzien van twee traverses (dwarsgeplaatste subframes), voor de kraan en voor de elektronicabox. U hoeft slechts de hoogte in te stellen en de kraan in het frame te klikken.

Inbouwgemak

De slanke vormgeving danken de touch-freekranen aan het besturingssysteem dat in een elektronicabox onder de wastafel huist. Om ook hier het schoonmaak- en inbouwgemak te garanderen is de inbouwbox voorgemonteerd en sluit vlak aan op de voorkant van de muur. Bovendien is sleuven frezen om elektriciteitskabels te trekken niet nodig. Behalve met een 220V-aansluiting zijn Piave en Brenta leverbaar met een batterijvoeding of generatorvoeding. Zowel bij nieuwbouw als renovatie spaart u dat veel tijd, kosten en overlast. De electronicabox zit onder de wastafel in het frame; hierdoor is niet alleen schoonmaak- en inbouwgemak gegarandeerd, maar heeft u ook minder onderhoud aan de kraan. Deze veilige plek zorgt ervoor dat de elektronica niet in contact kan komen met water én is door deze plek bijzonder vandaalbestendig.

Eenvoudig in te stellen

Maar ook op lange termijn bespaart u op de kosten. De elektronicabox heeft namelijk een aantal slimme oplossingen. Zo is bij kleine onderhoudswerkzaamheden de watertoevoer eenvoudig met een kwartslag open en dicht te zetten en kunt u de waterhoeveelheid en temperatuur direct instellen. En wilt u de spoelfrequentie veranderen van de hygiënespoeling – voor bijvoorbeeld legionellapreventie - of de gebruikshistorie uitlezen, dan volstaan slechts een paar drukken op de Service Handy, de afstandsbediening.

De voordelen van Piave en Brenta op een rij:
- Een wandkraan die snel te monteren is én perfect hangt;
- Stevige bevestiging en gladde hygiënische afwerking;
- Tijdloos design;
- Slimme aansturingstechniek, gepositioneerd onder de wastafel.

Afbeelding