Afbeelding
Michael Suter lightmoment.ch

Geberit Mapress in industriële toepassingen: vertrouwd,
betrouwbaar en snel

PERSEN

In de installatiebranche is het intussen algemeen bekend: met het Geberit Mapress persverbindingssysteem bespaart u veel montagetijd. Ook bij industriële toepassingen worden persverbindingssystemen steeds vaker toegepast. Bij diameters tot 28 mm kunt u een derde tot de helft aan arbeidstijd besparen. En door de handige persindicator bent u verzekerd van een goede verbinding.

Mapress is het aanvoerleidingsysteem van Geberit. De leidingen zijn geschikt voor veel toepassingen: van drinkwatervoorziening tot industriële doeleinden. Afhankelijk van de toepassing kiest u voor rvs, koper of C-staal. Er is zelfs een speciaal leidingsysteem voor de offshore en scheepsbouw: Geberit Mapress CuNiFe. Mapress kan voorzien worden van 4 verschillende dichtringen voor toepassingen die variëren van olie, stoom en chemicaliën tot technische gassen. Maar zo veel toepassingen als er zijn, zo eenvoudig en uniform is het om betrouwbare verbindingen te maken met de persfittingen.

Twee keer sneller

Het persproces is simpel en snel. Onderzoek van Uneto-VNI (tegenwoordig Techniek Nederland geheten) wees uit dat persen van leidingen zo'n 35% sneller is dan solderen. En dat u ten opzichte van knellen een kwart minder tijd kwijt bent. Die tijd bespaart u doordat het persproces moeiteloos verloopt. U kort de buis in, ontbraamt de uiteinden, plaatst de buis in de fitting, persen en u bent klaar.

Betrouwbaar

Mapress is boven alles een betrouwbaar systeem. Het is makkelijk te installeren: zo zorgt de persbekgeleiding op de fitting er bijvoorbeeld voor dat de persbek precies op de goede plaats wordt gepositioneerd én blijft! De bek kan niet kan wegglijden. Zo voorkomt u faalkosten en ontstaan betrouwbare verbindingen. Daarnaast zijn niet-geperste fittingen door de persindicator op de persfitting duidelijk zichtbaar vóór de druktest. En als extra zekerheid lekken ongeperste fitting gegarandeerd tijdens de druktest, doordat de CIIR-dichtring speciaal gevormd is.

Vertrouwen

Wat Mapress biedt is vertrouwen in de breedste zin van het woord. Het is een veilig systeem om mee te werken omdat er geen vuur aan te pas komt, de verbindingen zijn betrouwbaar en duurzaam én het is een beproefde techniek. Al ruim 50 jaar is Mapress een vaste waarde. In die tijd zijn er veel regels veranderd, maar het Mapress-systeem voldoet nog steeds aan de hoogste eisen.

Voordelen op een rij:

De voordelen van Mapress op een rij:
- Geschikt voor veel industriële toepassingen.
- Grote tijdsbesparingen t.o.v. solderen en knellen.
- Mapress biedt zekerheid, het is veilig en betrouwbaar.
- Beproefde techniek.

Afbeelding