Afbeelding
Verkeersknooppunt

Politie surveilleert met supersnelle Audi A6

POLITIE

De politie heeft sinds kort de beschikking over een nieuw snel interventievoertuig, afgekort SIV. Het gaat om een Audi A6 die 250 km/uur kan halen en waarvan er steeds meer op de weg zullen verschijnen.

Dit staat in een artikel in het vakblad Verkeersknooppunt. De voorganger van de nieuwe SIV, de Volvo V70, was een prima verkeerssurveillance-auto, maar voldeed niet aan de specificaties die voor de nieuwe SIV gesteld werden. Er moest dus iets nieuws komen. De Audi A6 kwam na een lang traject als beste uit de bus.
De uitrusting van dit voertuig is minimaal. Alleen het materiaal dat noodzakelijk is bij de eerste opvang van een incident is in het voertuig aanwezig. Dat scheelt ook de nodige kilo's gewicht. Verder is de auto voorzien van permanente 4-wielaandrijving. In het plan van eisen stond verder dat het voertuig 250 km/uur moest kunnen halen en dat is geen probleem. Ook is zichtbaarheid belangrijk. Door de led-koplampen en de dakset met verlichting moet het voertuig sneller opvallen.

Ervaringen

De eerste ervaringen met het nieuwe voertuig zijn positief. Het is een ander soort voertuig dan de Volvo V70. Dat was een fijne auto, maar de Audi A6 is meer gericht op het snelle rijden. Er is nog geen ervaring opgedaan met de inzet bij ernstige incidenten.