Afbeelding
Geberit

Geberit DuoFresh module: iedereen een fris toilet

STANK

Een toilet zonder vieze luchtjes is dankzij de nieuwe Geberit DuoFresh-module nu ook mogelijk zonder verbouwing. Dit is een een welkome aanvulling in het aanbod van Geberit.

Zo werkt
Geberit DuoFresh

Via de spoelbuis en het bodemventiel zuigt de DuoFresh-module de vieze lucht aan. Deze wordt geneutraliseerd in het keramisch filter en vervolgens terug de toiletruimte ingeleid via de bedieningsplaat. Een naderingssensor regelt automatisch het in- en uitschakelen van deze geurzuivering. En dat niet alleen: ook een led-oriëntatielampje achter de bedieningsplaat, die voor subtiele verlichting tijdens de nachtelijke gang naar het toilet zorgt, werkt op deze sensor. Via een app is dit individueel instelbaar.

Inbouwen

Een technische voorwaarde voor de inbouw bij een bestaand toilet is de aanwezigheid van een Geberit Sigma inbouwreservoir - Sigma 12 cm (vanaf bouwjaar 2008) of Sigma 8 cm (vanaf bouwjaar 2016). Het installeren verloopt heel eenvoudig volgens een uitgekiend concept. De enige vereiste is dat er een netspanningsaansluiting van 230 V beschikbaar is. Behalve de transformator zijn alle componenten te installeren via de bedieningsopening van het reservoir. De transformator wordt elders geplaatst – in een elektra-inbouwdoos of bijvoorbeeld achter het closet met een spatwaterdichte kabellasdoos. De Geberit DuoFresh module is te combineren met de Sigma bedieningsplaten voorzien van druktoetsen in de series Sigma01,10, 20, 30 en 50.