De Zehnder ComfoAir Q ventilatie unit.
De Zehnder ComfoAir Q ventilatie unit. Zehnder

Zehnder ComfoAir Q in
het NeroZero-lab

NEROZERO-LAB

Als duurzame oplossing is in het NeroZero-lab in Heerhugowaard gekozen voor de innovatieve Zehnder ComfoAir Q ventilatie-unit. Dat is niet voor niets: deze ventilatie-unit is helemaal bij de tijd en energiearm.

Het NeroZero-lab is een duurzame demonstratiewoning waarin de unieke combinatie van wetenschappelijk onderzoek en beproeving in de praktijk plaatsvindt. Daarvoor werken het bedrijfsleven, TKI Urban Energy en TNO samen. "We demonstreren nieuwe ontwikkelingen zoals een nieuwe manier van ventileren, warmteterugwinning en warmtepompen", aldus ingenieur Huub Keizers, programmamanager Energie in de gebouwde omgeving van TNO.

In het NeroZero-lab kan men zien dat nieuwe technologieën echt werken, zowel qua energieprestaties als voor een gezond binnenmilieu. "Op installatieniveau demonstreren we nieuwe ontwikkelingen zoals een nieuwe manier van ventileren, warmteterugwinning en warmtepompen. Op gebouwniveau bewijzen we dat de systemen ook in de praktijk werken."

Zehnder ComfoAir Q

Zehnder is trots dat het deel uitmaakt van dit Nero-Zero-lab. De geïntegreerde sensortechnologie zorgt ervoor dat de temperatuur van de toegevoerde lucht zich continu aanpast aan de omstandigheden. Energiebesparend dankzij motoren met de nieuwste gepatenteerde regeltechniek FlowControl en een nieuw ontwikkelde warmtewisselaar.

Meer informatie is te vinden op www.zehnder.nl.