Wet Certificering gasgestookte installaties na paar jaar bekeken

WETGEVING

Drie of vijf jaar na invoering van de Wet Certificering van installateurs van gasverbrandingsapparaten in 2020 (zeer waarschijnlijk) wordt geƫvalueerd of de nieuwe wet geen schijnveiligheid biedt. Ook wordt dan meegenomen of de kosten voor met name kleine installateurs niet te veel zijn gestegen.

Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil vasthouden aan een evaluatie na vijf jaar met eventueel een tussenbalans in 2023, maar de Kamerleden Koerhuis (VVD) en Ronnes (CDA) willen er drie jaar van maken.

Aantal slachtoffers CO-vergiftiging verminderen

Dit is een van de resultaten van de behandeling van de nieuwe wetgeving in de Tweede Kamer op 22 mei. Bij het ter perse gaan van deze editie was niet bekend of het drie of vijf jaar wordt. Op 28 mei is er gestemd over een aantal ingediende moties, waarvan op voorhand niet duidelijk is of deze het zouden halen of niet. Lees voor het eindresultaat vanaf 29 mei het bericht op installatienieuws.nl.
De nieuwe wet heeft als doel het aantal slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging) te verminderen. Aanleiding voor het wetsvoorstel is het rapport 'Koolmonoxide: Onderschat en onbegrepen gevaar'.

Zie ook pagina 10