Afbeelding
Zehnder

Nieuw assortiment CO2-sensoren Zehnder

VENTILATIE

Zehnder heeft een nieuw assortiment CO2-sensoren die gebruikt worden om 'behoefte-afhankelijk' te ventileren.

De sensoren meten de CO2-concentratie in een ruimte en op basis van deze meetwaardes wordt er meer of minder geventileerd, afhankelijk van de vereiste (gezonde) luchtkwaliteit. Een aantal belangrijke eigenschappen zijn:

- Betrouwbare connectiviteit via RF. Doordat elke CO2-sensor is uitgerust met een RF-repeater kan het RF-signaal via meerdere wegen de ventilatie-unit bereiken.
- Aanduiding luchtkwaliteit via led.
- Intensiteit led instelbaar. De helderheid van de led-indicatoren is instelbaar in 6 verschillende modi, van helemaal uit tot de hoogste intensiteit.
- Duidelijke foutmeldingen. De huidige RF-variant kent een gereduceerd aantal foutmeldingen waarmee de problemen duidelijker worden weergegeven.
- Varianten voor in- en opbouw verkrijgbaar. De nieuwe CO2-sensoren zijn als inbouw- en opbouwvariant beschikbaar, wat deze oplossing geschikt maakt voor zowel nieuwbouw als renovatie. De inbouwvariant is te combineren met het standaardschakelmateriaal van Busch & Jaeger, Gira en Jung, waardoor de sensor naadloos weggewerkt kan worden in het bestaande schakelmateriaal.

Meer informatie is te vinden op de website van Zehnder.