Afbeelding
Hans Peijs

Oud naast nieuw

PERSONEEL

Techniek Nederland, OTIB, TVVL en ISSO in samenwerking met TNO houden donderdagmiddag 20 juni een inspiratiesessie over het thema 'Mensenwerk: oud naast nieuw'. Dit is het vervolg op de lancering van Connect2025 (een toekomstverkenning van de installatiebranche) in maart vorig jaar. De bijeenkomst is voor en door HRM-managers, opleidingsfunctionarissen en directieleden van installatiebedrijven.

In de installatiesector wordt de personeelsuitdaging steeds nijpender. Steeds meer installatiebedrijven merken dat het lastig is om goede mensen te vinden, zowel in de lagere echelons (vaak aangeduid met 'handjes'), maar ook, of misschien nog wel veel meer, onder hogeropgeleiden. En de uitdaging wordt eerder groter dan kleiner vanwege een veel grotere uitstroom aan (oudere) werknemers dan dat er aan de onderkant vers bloed bij komt.

Alle zeilen bijzetten

Alle zeilen moeten dus worden bijgezet, maar niet elk installatiebedrijf heeft hiervoor de kennis in huis. En die bedrijven krijgen de helpende hand van OTIB, onder andere met deze informatiemiddag. Het is de bedoeling dat bedrijven van elkaar leren om zodoende inspiratie en ideeën op te doen.

De bijeenkomst duurt van 13.30 tot 18.00 uur en wordt afgesloten met een borrel. De bijeenkomst vindt plaats bij OTIB, Korenmolenlaan 4 in Woerden. Kijk voor het volledige programma en om aan te melden op de website Technieknederland.nl.