Afbeelding
InstallatieNieuws

Fabrikant moet website op orde hebben

INFORMATIE

Fabrikanten in de installatie- en sanitairsector moeten er alles aan doen om op hun website goede informatie te geven voor installateurs. Voor hen is namelijk de website van de fabrikant een van de meest geraadpleegde bronnen van informatie over producten en hoe deze moeten worden geïnstalleerd.

Dit staat in de European Mechanical Installation Monitor, waarbij negenhonderd installateurs in zes Europese landen zijn geraadpleegd. Nederland is een van deze landen. Bijna 90 procent van de installateurs (88 procent) gebruikt internet voor het vinden van allerhande informatie en 86 procent bezoekt daarvoor de website van de fabrikant van de producten waarmee hij werkt.

Groothandel

Op de derde plaats wordt digitaal beschikbare informatie geraadpleegd (dus eigenlijk ook via internet), terwijl op de vierde en vijfde plaats het belang van de groothandel wordt aangestipt. Want op 4 staat dat een advies van de groothandel wordt gebruikt en op 5 staat dat de website van de groothandel wordt geraadpleegd.
Voor wat betreft de Nederlandse installateurs geldt dat algemene informatie via internet en informatie van de website van de fabrikanten zwaarder telt dan de informatie van de groothandel, maar veel scheelt dit niet.

Specialist

Als gevolg van het zoeken op internet is het ook belangrijk dat de installateur een specialist van de fabrikant makkelijk kan vinden en kan worden geraadpleegd bij moeilijke vraagstukken.