Afbeelding
Ford

Ford Transit Connect is zeer
geschikt voor de installateur

BESTELAUTO

De Ford Transit Connect is het succesnummer van de vorig jaar vernieuwde Ford Transit-familie. Vooral in combinatie met de 1.5 TDCI dieselmotor is dit een prettige besteller die zeer geschikt is voor de installateur.

Een nieuwe grille, strakke luchtgeleiders bij de wielkasten en wielophanging, led-dagrijverlichting en bi-xenon koplampen. Dit zijn de vernieuwingen die Ford vorig jaar heeft doorgevoerd aan de buitenkant. Inderdaad, echt schokkend is het niet, maar de Transit staat er weer eigentijds bij. In het interieur is nog minder veranderd, maar erg is dat allemaal niet, want dat deugde aan alle kanten.

Lekkere lange zitting

Een stoel met een lekkere lange zitting, veel opbergmogelijkheden voor van alles en nog wat (ideaal is een plek voor de smartphone die daar wordt opgeladen) en in het midden kijken we uit op een dashboard met een nieuw 6-inchscherm. Er zitten veel veiligheidsvoorzieningen standaard in de auto, maar we raden aan ook de accessoirelijst erbij te pakken, want bijvoorbeeld een automatische airco en een ideaal Blind Spot Information System kosten extra munten, net zoals het eigenlijk ook onontbeerlijke Driver Assistance Pack, met Adaptive Cruise Control, Pre Collision Assist, Lane Keeping Aid, Traffic Sign Recognition en Intelligent Speed Assist.

Automaat

De auto wordt of in z'n voor- en achteruit gezet met een handversnelling of door een achttrapsautomaat met een kloeke pook. Deze uitvoering is 1200 euro duurder, maar dat is het wel waard, want het is echt een ideale automatische bak die je heel soepel door het verkeer manoeuvreert.
Deze automaat is gekoppeld aan een nieuwe 1.5 EcoBlue diesel, waarvan de uitvoering die goed is voor 120 pk prima bevalt. Deze motor is stil, maar niet zuinig. Met een verbruik van 1 liter diesel op rond de 15 kilometer is dit zeker niet de beste van de klas. We zullen het maar aan de automaat wijten.

Laadruim

Natuurlijk bekijken we ook even het laadruim, hoewel dat natuurlijk nooit echt spannend is. In de kleinste uitvoering die L1 heet, kun je drie kuub materiaal meezeulen. Voor de meeste installateurs zal dat (ruim) voldoende zijn. Wel apart is dat aan weerskanten van het laadruim een houten plank is aangebracht waardoor er tussen de wielkasten een ruimte van 120 centimeter overblijft. Zonde van de ruimte, die plank. Het laadvermogen is met standaard 647 kilo trouwens niet hoog, hetgeen te wijten is aan het hoge eigen gewicht van de Transit Connect.