Jonge installateurs zijn welkom bij Jong Techniek Nederland.
Jonge installateurs zijn welkom bij Jong Techniek Nederland. Hans Peijs

Jong Techniek Nederland
gaat aan de weg timmeren

JONGE ONDERNEMERS

Jong UNETO-VNI heet sinds kort Jong Techniek Nederland en dat is meteen een mooie aanleiding om ambitie te tonen. Dat gebeurt dan ook. De commissie richt zich op ondernemers jonger dan 40 jaar en dat zijn de mensen die het beleid dat vandaag wordt uitgestippeld, moeten uitvoeren. "Wij zetten ons er daarom voor in om al bij de besluitvorming betrokken te worden. Als klankbord en sparringpartner: hoe zien wij de ontwikkelingen over 10-15 jaar en welke besluiten moeten we dan nemen?"

Dit zegt secretaris Onno van de Ven van Jong Techniek. Jong Techniek Nederland is een platform om te netwerken en om kennis en ervaringen uit te wisselen. "Wij vinden het belangrijk dat het leuk en aantrekkelijk is voor jonge ondernemers. Zo willen we bijvoorbeeld een bootcamp organiseren gericht op leiderschap: een training op een kazerne waar je letterlijk om 5.00 uur 's ochtends de stormbaan op gaat. Of een kijkje achter de schermen bij de installatietechniek achter een festival."

Samenwerking

Ook wordt de samenwerking gezocht met andere branchegerelateerde 'jongeren'-netwerken, zoals Jong Bouwend Nederland. "We willen debatten organiseren met de minister en staatssecretaris over bijvoorbeeld de energietransitie, het klimaatakkoord, de brexit. Thema's over toekomstige veranderingen die – zeker voor jonge ondernemers door verschillende branches heen – erg belangrijk en relevant zijn."

Sexy

Het mag duidelijk zijn: jonge ondernemers zijn de toekomst voor onze branche. "We moeten ervoor zorgen dat onze branche sexy blijft voor jongeren. Ervoor zorgen dat studenten voor onze branche blijven kiezen. En ervoor zorgen dat jonge ondernemers zich willen verbinden met een vereniging als Techniek Nederland. Daarin willen we actief meedenken om onze vereniging modern en aantrekkelijk te houden."

Opvallend: aan bestuurstafels zul je Jong Techniek Nederland niet vinden. "We willen actiever gaan worden op social media, door te vloggen en zo een netwerk te creëren. De branche moet ons weten te vinden."