Installatiebedrijven worden geholpen met het maken van plannen.
Installatiebedrijven worden geholpen met het maken van plannen. InstallatieNieuws

Eerste hulp bij plannen

ONDERWIJS

Een aantal grote organisaties en instellingen, waaronder het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de installatiebranche OTIB en Techniek Nederland, en de provincie Limburg gaan in Limburg kleine en middelgrote technische bedrijven intensief ondersteunen met het opstellen van toekomst- en personeelsplannen. Ook installatiebedrijven kunnen er gebruik van maken. Het project is uniek in Nederland omdat hiermee wordt ingezet op een structurele en toekomstbestendige ondersteuningsstructuur.

Het project loopt vier jaar, waarvan de provincie Limburg de eerste twee jaar ondersteunt. De komende tijd zal het programma in overleg met alle betrokken partijen worden ingericht.
Het doel is om 165 bedrijven te helpen bij het maken van verander- en strategische personeelsplannen, ongeveer 1.400 werknemers op te leiden en bij te scholen en 100 mensen vanuit een uitkeringssituatie te laten instromen. Daarnaast wil men met het project input genereren voor vernieuwde en modulair opgezette onderwijsmodules voor werkenden, vijftien hybride techniekdocenten opleiden en 120 praktijkopleiders ondersteunen.

Minder uitval

Ten slotte is het de bedoeling om 800 bedrijven en 2.800 werknemers voor te lichten over leven lang ontwikkelen, methodieken voor werkplekken en modules voor e-learning uit te rollen en 5 procent minder uitval van leerlingen in het initieel technisch onderwijs te realiseren.