TVVL Talent Academy start in maart en richt zich op technisch talent

Vanaf maart 2019 biedt de Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen (TVVL) een nieuw opleidingstraject aan in het kader van de TVVL Talent Academy. De nieuwe opleiding is bestemd voor technisch talent in de installatietechniek.

Binnen 1,5 jaar word je begeleid naar een post-hbo-diploma Hogere Elektrotechniek of Luchtbehandelingstechniek (specialisatie binnen Werktuigkunde). De opleiding is zó opgebouwd dat je werken en leren kunt combineren. Daarnaast biedt de opleiding een netwerk met andere technisch professionals, met wie je, tijdens én na de opleiding, ervaringen uit kunt wisselen.

Drie delen

De TVVL Talent Academy bestaat uit drie delen. Om iedereen op gelijk niveau te krijgen, begint de opleiding met een schakelcursus Toegepaste Wiskunde en Natuurkunde. De tweede lesdag is toegespitst op E- of W-lesstof. Je sluit dit deel af met een deelexamen.

Basisprincipes

Zodra je deel 1 succesvol hebt afgerond, volgt de basisopleiding Elektrotechniek (6 lesdagen) of Werktuigkunde (7 lesdagen). Je leert hier basisprincipes, theorie en normen en richtlijnen toe te passen.