De Geberit Mera AquaClean douchewc is staandaard in het luxe project.
De Geberit Mera AquaClean douchewc is staandaard in het luxe project. InstallatieNieuws

Luxe tot in detail in
Haagse appartementen

REFERENTIEPROJECT

Residences Archipel is de chique benaming van vier zeer luxueuze appartementen in de Haagse Archipelbuurt. De toekomstige bewoners weten zich omringd door luxe, waaronder in elke badkamer onder andere een Geberit Mera AquaClean douchewc. We mochten een kijkje nemen.

De Archipelbuurt is een van de betere buurten in de hofstad. De straten zijn hier vernoemd naar de voormalige Nederlandse koloniën en de steden daarvan, waaronder de Surinamestraat. Om deze straat even te typeren: verderop in de rustige laan zitten de ambassades van Panama en Cyprus. De straten zijn veelal lommerrijk en de woningen en kantoren aan weerskanten monumentaal. Hier wil je graag wonen als Hagenaar, zoveel is zeker.

Snel beklonken

Toen Philippe Citroen, aannemer en eigenaar van bouwbedrijf Lemons B.V. ('Lemons creating spaces' is de slogan die wordt gebruikt), samen met zijn zakenpartner de mogelijkheid kreeg hier een oude bouwval – want die zitten er heel soms ook tussen - aan te schaffen was de koop snel beklonken. Zij zagen namelijk meteen de kansen en dat is niet zo vreemd want de Surinamestraat staat erom bekend dat je, pakweg onder een miljoen niets kunt kopen. "Op de begane grond heeft jarenlang een garage gezeten met daarboven woningen, maar de afgelopen zeker tien jaar was het in onbewoonde en ongebruikte staat. Het dak lekte, alles hing scheef, het stelde echt helemaal niets voor voordat wij het ongeveer anderhalf jaar geleden kochten", zegt hij.

Nieuwe parel

'Ik wilde per se douchewc's in de badkamers''

Het moest mooi worden. Een nieuwe parel in de rustige straat, dat is wat moest worden toegevoegd en wat inderdaad is gelukt. Het pand werd op de buitenmuren na geheel leeg getrokken en met oog voor detail weer opgebouwd en huisvest nu vier appartementen die verkocht worden (de verkoop startte 17 februari) voor een prijs tussen de 9,5 ton en 2,5 miljoen euro.

Beste van het beste

Met deze prijzen ligt het voor de hand dat de bouwers alleen het beste van het beste hebben toegepast. Citroen legt uit wat het idee achter de superappartementen is. "Allereerst hebben wij ervoor gekozen om geen kale appartementen op te leveren. Elk appartement is gebruiksgereed en wordt opgeleverd inclusief stoffering, kasten, verlichting, spiegels, tv's, een complete keuken inclusief koelkasten, praktische domotica en dergelijke. De eigenaren hoeven alleen maar de meubels erin te plaatsen. Ja, deze insteek is zeer bijzonder en misschien zelfs wel uniek in Den Haag."
"Ten tweede willen wij van alles dat we installeren en gebruiken alleen top producten. Een voorbeeld: de verf die op de muren is aangebracht komt niet uit een bouwmarkt, maar is het beste dat verffabrikant Sigma op dit moment te bieden heeft. En de plinten en vensterbanken zijn van waterbestendig hout. Dat kan nat worden en dan zet het niet op. En zo zitten deze appartementen vol met alleen high end producten en de nieuwste technieken."

Contact met Geberit

Vanuit deze gedachte werd ook de link gelegd met Marcel in 't Veen, accountmanager Woningbouw van Geberit. Philippe Citroen weet met zijn ervaring de weg in de bouwwereld en legde bij groothandel Technische Unie waar hij wel vaker komt zijn ideeën neer. Van daaruit kwam het contact met Geberit tot stand aangezien er wat Citroen betreft nóg een belangrijk uitgangspunt was. "Ik kende het fenomeen douchewc. Ik zou daar eens een project in Frankrijk mee hebben uitgevoerd en de projectontwikkelaar en ik hebben toen samen de fabriek van de Geberit AquaClean douchewc in Zwitserland bezocht. Dat project is niet doorgegaan, maar ik wist wel dat ik hier perse douchewc's wilde toepassen, want dat is een onderscheidend product. Ik was een jaar of zes geleden in de fabriek en de douchewc heeft trouwens een reusachtige ontwikkeling doorgemaakt. En ik vond die uitvoering van zes jaar geleden al geweldig."

Luxueuze producten

In 't Veen werd vervolgens uitgenodigd om langs te komen om het een en ander door te nemen, waarbij hij natuurlijk nog een aantal luxueuze producten van Geberit liet zien. Het gevolg is dat in de vier appartementen in alle badkamers een Geberit Mera AqucaClean douchewc met het Geberit inbouwreservoir en Sigma30 bedieningsplaat, Geberit CleanLine douchegoten, Sphinx 420 keramische wastafels, Sphinx Acanto wandclosets en Sphinx Option spiegelkasten zijn geïnstalleerd.
Het smaakt allemaal naar meer. "Het ligt natuurlijk aan het project wat je gaat toepassen, maar daar waar mogelijk zullen wij zeker weer voor de luxe producten van Geberit en Sphinx kiezen", zegt Citroen, die tijdens het gesprek ook wordt geïnformeerd over de verschillende leidingsystemen van Geberit. "Heeft Geberit ook leidingsystemen? Dat wist ik niet. Inmiddels weet ik wel wat af van sanitairtechniek en het is elke keer weer een uitdaging om leidingen echt lekdicht te krijgen. Dus ik zal in de toekomst de systemen van Geberit zeker overwegen."

Afbeelding
De Residences Arcuhipel aan de Surinamestraat in Den Haag.