De ISH is de grootste sanitaire vakbeurs in de wereld.
De ISH is de grootste sanitaire vakbeurs in de wereld. ISH

Steeds meer kleur in badkamer

ISH van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart

VAKBEURS

'Water, energy, life'. Dit is het thema van de internationale vakbeurs ISH, die dit jaar wordt gehouden van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart. Dit jaar worden er uit Nederland rond de 30.000 bezoekers verwacht; stuk voor stuk mensen die werkzaam zijn in de sanitairbranche, want dit is nu eenmaal een vakbeurs.

Heeft u geen tijd om de ISH te bezoeken of is er een andere reden waarom u deze beurs niet bezoekt? Geen nood, want alle noviteiten die in Nederland komen, zijn ook te zien tijdens de ISH Noviteitenshow die op 15, 16 en 17 april in de Beursfabriek in Nieuwgein wordt gehouden.

Kleur

Het is altijd lastig om een echte trend te voorspellen, maar als de schijn niet bedriegt, wordt kleurgebruik in de badkamer en desgewenst ook het toilet het helemaal. Dit is een echte trendbreuk met het verleden, waar je al heel gek deed als je in plaats van spierwitte gebroken witte tegels nam. Iets dichterbij waren er de zwarte kranen, baden en sanitair, maar ook dat begint alweer ouderwets te worden. In de nieuwe badkamer kun je met kleur alle kanten uit, zowel wat betreft de kranen en tegels als het sanitair.

Greige

Voor wie het allemaal niet te uitbundig mag, maar wel mee wil met de trend, kan kiezen voor de nieuwe kleur 'greige'. Dat is een combinatie van grijs en beige, en waarom ook niet. Ook bruin (niet te donker) en zelfs pasteltinten kunnen tegenwoordig. En dan is er natuurlijk ook de houtlook, die je tegenwoordig kunt terugvinden in bijvoorbeeld badkamertegels die lijken op echt hout. Dit past trouwens ook weer heel goed bij een andere trend en die is dat natuurlijke materialen en kleuren helemaal in zijn. Naast hout zijn dat bijvoorbeeld marmer en natuursteen.

Pop up my Bathroom

Voor iedereen die de beurs wél bezoekt en op de hoogte wil zijn van de laatste trends op dit gebied, raden we een bezoek aan hal 4.0 aan, waar de presentatie 'Pop up my Bathroom' staat opgesteld.

Evolutie

Verder geldt voor trends in de badkamer vooral dat er veel eerder sprake is van een evolutie in plaats van een revolutie. Wie de badkamer van nu vergelijkt met die van tien jaar geleden ziet zeker verschillen, maar bij een vergelijking met twee jaar terug wordt het al een stuk lastiger. Dat komt ook omdat sommige zaken staan als een huis en blijvertjes zijn.

Inloopdouche

Uit een onderzoek van Qudata onder 3.500 badkamerconsumenten blijkt bijvoorbeeld dat de inloopdouche en grote douchekoppen nog steeds ongekend populair zijn. Sterker, deze groeien alleen maar in populariteit. Bijvoorbeeld 43 procent van de Nederlanders wil momenteel beslist een grote douchekop waar veel water uit komt (de watervaldouche), terwijl dit een aantal jaar geleden 35 procent betrof.