Doekle Terpstra roept installatiebedrijven op de naam Techniek Nederland uit te dragen.
Doekle Terpstra roept installatiebedrijven op de naam Techniek Nederland uit te dragen. Techniek Nederland

Techniek Nederland moet tussen de oren bij Nederlanders gaan zitten

TECHNIEK NEDERLAND

De lancering van Techniek Nederland (tot 1 januari UNETO-VNI) is tot nu toe niet verder bekend geworden dan in de installatiesector zelf. Maar dat gaat veranderen. Begin maart komen er radiospots, billboards langs de snelweg, worden de socialmediakanalen opengezet en verschijnen er online advertenties, waarmee Techniek Nederland zich voorstelt aan Nederland.

Meewerken

Verder hoopt voorzitter Doekle Terpstra dat ook installatiebedrijven zullen meewerken aan de verdere verbreiding van de nieuwe naam. "Zorg dat Techniek Nederland te zien is op uw briefpapier, folders en website. Maar ook op social media en op uw bedrijfswagens. Samen zorgen we ervoor dat niemand meer om het kwaliteitsmerk Techniek Nederland heen kan." Verder staat er in mei en juni een imagocampagne op stapel die laat zien dat werken in de techniek aantrekkelijk is voor jonge talenten op alle niveaus.

Voortvarend

Met Terpstra heeft Techniek Nederland een voorzitter die als geen ander in staat is om dit proces te begeleiden. De beroepsbestuurder kwam twee jaar geleden (op 1 januari 2017) aan boord als voorzitter en sindsdien heeft hij voortvarend gewerkt aan het op de kaart zetten van de branche, met de nieuwe naam als eindschot.

'Zorg dat Techniek Nederland te zien is op uw briefpapier, folders en website'

Enthousiast

In zijn nieuwe functie vergadert Terpstra zich kleurenblind, maar hij bezoekt ook regelmatig installatiebedrijven en elke keer weer is hij razend enthousiast. "Of ik nu bij een betrekkelijk klein installatiebedrijf kom of bij een van onze grotere leden, overal spatten de dynamiek, de passie en het ondernemerschap ervan af. Ik spreek bijna dagelijks met innovatieve professionals die het vakgebied steeds veelzijdiger maken."

BNR Techniek Tour

De naam Techniek Nederland wordt wat Terpstra betreft in korte tijd een begrip in Nederland en daarvoor worden alle registers opengetrokken. Een van de uitingen tot nu toe is een vaste plek bij radiozender BNR met de BNR Techniek Tour. Elke donderdag tussen 19.00 en 19.30 uur worden de technische achtergronden van het nieuws belicht vanuit het gezichtspunt van de sector. Dan komen bijvoorbeeld vragen aan bod als: Hoe kan onze riolering extreme buien aan?, Hoe worden gebouwen smart buildings? en Hoe delen we duurzame energie met elkaar?