De vestiging in Amsterdam.
De vestiging in Amsterdam. Foto: InstallatieNieuws

Nieuwkomer Sani4all wil dit jaar groeien naar 25 vestigingen

Opgericht in 2016 en nu al 13 vestigingen

FRANCHISING

In de sanitairwereld is de opmars van de franchiseketen Sani4all uit Apeldoorn opmerkelijk. Ruim twee jaar na de oprichting (2016) zijn er inmiddels dertien vestigingen, verspreid over het hele land. Er wordt gestreefd naar een landelijke dekking met 25 vestigingen eind dit jaar en daarvoor worden franchisenemers gezocht.

Het geheim van de formule van Sani4all wordt door de oprichters Lamco de Vries en Jos Rabelink aldus omschreven: "Sani4all is dé badkamerspecialist met internetprijzen. Dit betekent voor onze klanten een deskundig en persoonlijk advies van onze medewerkers, een ruim assortiment aan keuze en de beste, scherpste prijzen. De focus ligt hierbij op de verkoop van de complete badkamer als product."

Op franchiseplus.nl (een website die zich richt op franchisenemers en –gevers) noemen De Vries en Rabelink de voordelen op van de nieuwe keten, om zodoende nieuwe franchisenemers aan te trekken. Allereerst wordt de 'toegankelijke formule' geloofd, waarbij het bedrijf zich richt op de klant in het middensegment. "Maar natuurlijk zijn ook zowel goedkopere als duurdere klanten welkom bij ons", laten ze weten.

Marketing

Ten tweede is er de marketing. "Als franchisenemer bij Sani4all kan je je volledig focussen op jouw winkel! Alle marketing-taken worden namelijk uitgevoerd door ons hoofdkantoor in Apeldoorn. De unieke wijze van marketing zal ervoor zorgen dat er klanten in de vestigingen komen en jij zorgt er weer voor dat die klanten weglopen met een prachtige badkamer."
Verder vaart Sani4all een scherpe koers bij de inkoop. "Sani4all koopt slim en groot in bij leveranciers en kan daardoor de producten aanbieden voor lagere prijzen. En… hoe meer vestigingen, hoe groter het inkoopvoordeel."

Geen startfee

Tot slot trekt Sani4all de franchisenemers volgens eigen zeggen niet het vel over de oren. "Bij ons betaal je geen startfee en zijn de maandelijkse franchisebijdragen zeer laag. Wij willen namelijk samen met de leden ondernemen! Wij zeggen niet voor niets: delen om te kunnen vermenigvuldigen!"