Afbeelding
Foto:

Slim werken is een must

SLIM BOUWEN

Er is alle aanleiding voor installateurs, waaronder zzp'ers, om zo efficiënt mogelijk te werken. Het blijkt namelijk dat veel opdrachten in en na de crisis voor een te lage prijs zijn aangenomen. Wil je dan toch een goed rendement halen, dan is het raadzaam om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk te doen. Anders wordt het nog meer overwerken.

Dit zeggen NVM-voorzitter Ger Jaarsma en bouw- en vastgoedeconoom Maurice van Sante van ING uit in een artikel in De Telegraaf. Aanleiding is de enorme stijging van de prijzen van nieuwbouwwoningen in het derde kwartaal van 2018. In die periode stegen de prijzen gemiddeld met 17 procent. De markt voor nieuwbouwwoningen is hiermee een snelkookpan geworden.

De hoofdprijs

Een van de oorzaken van de hoge prijzen van dure nieuwbouwwoningen is dat de grond door gemeenten voor de hoofdprijs verkocht. Bovendien –en hier komt de roep om zo efficiënt mogelijk te werken vandaan- kampen aannemers met grote druk op de prijzen, ook al omdat de prijs van personeel en van bouwkosten ook gierend uit de hand loopt. Uiteindelijk moet er onderaan de streep geld worden verdiend en slim werken is daarvoor één oplossing.